Van de Beek aast op speeltijd: "Everton was een goede ervaring"

13 juli 2022, 20:30

Donny van de Beek is vastbesloten om onder Erik ten Hag een tweede kans te pakken bij Manchester United. De middenvelder wist in zijn eerste jaar twee nog niet bepaald te imponeren in de Premier League. Daar hoopt de international van Oranje nu verandering in te brengen.

Omdat Van de Beek op Old Trafford weinig aan spelen toekwam, werd hij vorig seizoen verhuurd aan Everton. Nu is hij weer terug bij United om zich voor te bereiden op het nieuwe voetbaljaar. "Het voelt altijd goed om het shirt van United weer te dragen. Ik ben blij dat ik weer terug ben. Het was een goede ervaring om te worden verhuurd aan Everton. Daar was ik echter ook wat ongelukkige met blessures", aldus Van de Beek op de website van United.

De 25-jarige ex-Ajacied kwam uiteindelijk slechts tot zeven wedstrijden namens Everton, dat zich ternauwernood wist te handhaven in de Premier League. "Ik heb veel wedstrijden moeten missen, maar ik heb dus meegemaakt hoe dat is. Het was geen gemakkelijk seizoen voor het team, we moesten strijden tegen degradatie. Dat is niet wat je wil met een club als Everton. Maar uiteindelijk was het een goede ervaring om daar te zijn."

Erik ten Hag

Nu wil Van de Beek onder de voor hem bekende Ten Hag vechten voor speeltijd. In hun gezamenlijke periode bij Ajax was Van de Beek een vaste waarde voor de manager. "Ik wil graag zoveel mogelijk minuten maken als mogelijk. We zullen het als team een stuk beter moeten doen. Als je naar vorig seizoen kijkt, zullen dingen anders moeten. Daar werken we momenteel hard aan, we zullen zien of het gaat lukken. Daar gaan wij in ieder geval voor vechten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen