Kompany maakt van Burnley Nederlandse enclave en wil ook keeper

14 juli 2022, 11:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vincent Kompany maakt van Burnley een kleine Nederlandse enclave. Hoewel Wout Weghorst is vertrokken bij de Championship-club, komt Ian Maatsen spoedig officieel naar de Engelse club. En de Belgische manager wil nog een Nederlander halen: keeper Bart Verbruggen staat in Engelse belangstelling.

Dat melden Engelse en Belgische media dinsdag. Kompany is overtuigd van de negentienjarige keeper, die voor een schijntje werd opgepikt bij NAC Breda. Dat gebeurde destijds vermoedelijk op advies van Jelle ten Rouwelaar, die keeperstrainer de laatste jaren was op Lotto Park en even daarvoor dezelfde stap had gemaakt. Kompany haalde Ten Rouwelaar al naar zijn nieuwe club toe, omdat hij tevreden is over de geboren Fries.

En de kans is groot dat Verbruggen, die tot dusver zeven optredens maakte namens Anderlecht, die stap gaat maken. Middenvelder Josh Cullen bewandelde ook al voor drie miljoen euro de weg van Anderlecht naar Burnley, volgens Het Laatste Nieuws zal de transfersom van Verbruggen nog 'een pak hoger liggen'. Verdediger Maatsen ondergaat vandaag de medische keuring en zal dan snel aansluiten op Turf Moor. 

Lees ook: Cambuur slaat weer fraaie transferslag

Ohio naar Standard Luik

En er was dinsdag nog meer transfernieuws uit België te melden: de jonge Nederlandse aanvaller Noah Ohio (19), die ook over een Engels paspoort beschikt, tekent op huurbasis bij Standard Luik. Die club neemt hem over van RB Leipzig, dat hem de laatste jaren aan Vitesse en Austria Wien verhuurde. In de jeugdopleiding speelde hij voor Manchester United en Manchester City, maar zijn grote belofte heeft hij nog niet kunnen inlossen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen