Waarom Schreuder zijn Ajax-periode begint met een prijs

30 juli 2022, 13:00

Alfred Schreuder begon eind juni aan de loodzware klus om Erik ten Hag succesvol op te volgen als hoofdtrainer van Ajax. Hij kan zijn periode als oefenmeester van de Amsterdammers zaterdagavond inluiden met een overwinning op PSV in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Samen met Jack's Casino noemt FCUpdate.nl vijf redenen waarom de oud-assistent trainer met een prijs van start gaat in de hoofdstad.

Positieve balans

Ajax en PSV staan zaterdagavond voor de tiende keer in de historie tegenover elkaar in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. Vijf keer ging de eindzege naar Amsterdam, vier keer trok de club uit Noord-Brabant aan het langste eind. De Amsterdammers kunnen dus met vertrouwen toewerken naar de ontmoeting met PSV, al zegevierden de Eindhovenaren vorig jaar nog met duidelijke cijfers in de Johan Cruijff ArenA. Denk jij dat Ajax de positieve balans in leven houdt en PSV voor de zesde keer verslaat in de Supercup? Zet in en win 1. Voor een Amsterdamse overwinning in de reguliere speeltijd staat [a,https://fcupdate.nl/jacks,_blank,een quotering van 1.83].

Revanche

Hoewel Ajax zich in mei voor de 36ste keer in de clubhistorie kroonde tot landskampioen van Nederland, hield de ploeg van toenmalig trainer Ten Hag een dubbel gevoel over aan het afgelopen seizoen. In de Champions League ging het al in de achtste finale mis tegen Benfica en in de bekerfinale trok PSV aan het langste eind. Tel daarbij de 0-4 nederlaag in de Johan Cruijff Schaal op en je komt tot de conclusie dat de Amsterdammers nog het een en ander recht hebben te zetten tegen de Eindhovenaren. De competitiewedstrijd in Amsterdam vorig seizoen eindigde in een 5-0 overwinning voor Ajax, waarmee Ten Hag en co zich eigenlijk al revancheerden voor de verliespartij in de Johan Cruijff Schaal. Prikt Ajax er opnieuw minstens vijf in het Eindhovense doel? Zet in en win 18.00 keer je inzet terug.

Thuisvoordeel

Lang was de onderlinge balans tussen Ajax en PSV in het voordeel van de Eindhovenaren. Maar daar is de afgelopen jaren verandering in gekomen. Waar Ajax tussen 24 augustus 2014 en 10 december 2017 in de eigen Johan Cruijff ArenA niet wist te winnen van de rivaal uit Eindhoven, daar resulteerden zes van de laatste acht thuiswedstrijden tegen PSV in een overwinning. Op 27 juli 2019 versloeg Ajax de Eindhovenaren met 2-0 in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. De doelpunten werden toen gemaakt door Kasper Dolberg en Donny van de Beek, waarbij de openingstreffer van Dolberg al in de eerste minuut viel. Denk je dat Ajax in beide helften scoort? Zet in en win 2.48 keer je inzet.

Op dezelfde voet verder

Ajax beleeft een roerige zomer. De landskampioen nam afscheid van Ten Hag en zag Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch, Sébastien Haller en Lisandro Martínez allemaal vertrekken naar een Europese grootmacht. Maar om nou te zeggen dat er heel veel is veranderd, dat is misschien een beetje overdreven. Schreuder, de opvolger van Ten Hag, heeft meermaals gezegd dat hij op dezelfde voet verder gaat als zijn voorganger. Dit betekent dat we geen verrassende systemen of spelintenties hoeven te verwachten. Dat zal bij PSV toch anders zijn. Roger Schmidt had een duidelijke visie op het spelletje en die heeft Ruud van Nistelrooij natuurlijk ook. Het vergt tijd om een visie te vertalen naar het veld. Op dat vlak zal Ajax dus wat verder zijn dan de Eindhovenaren.

Europese verplichtingen

De KNVB Beker winnen is leuk en hoge ogen gooien in Europa is geweldig. Maar de landstitel staat met stipt op één bij Ajax. Niet alleen omdat Ajax graag de beste van Nederland wil zijn. Ook omdat de afgelopen jaren enkel de eerste plek recht gaf op rechtstreekse deelname aan de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers zijn ook komend seizoen actief in het miljardenbal. Dat kan PSV nog niet zeggen. De Eindhovenaren moeten eerst de voorrondes zien te overleven. De Johan Cruijff Schaal zullen ze graag willen winnen, maar een ticket voor de play-offs van de Champions League is toch wat belangrijker. Dendert Ajax om die reden evenals vorig seizoen in de eigen Johan Cruijff ArenA in de tweede helft over PSV heen? Voor een Amsterdamse overwinning met een winstmarge van exact drie doelpunten staat een quotering van 9.50.

Let op: gokken kan verslavend zijn, speel bewust 18+, hands24x7.nl.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen