AZ kent eerste tegenstander richting groepsfase Conference League

14 juli 2022, 20:53

AZ neemt het in de tweede voorronde van de Conference League op tegen Tuzla City. De club uit Bosnië-Herzegovina plaatste zich donderdagavond ten koste van Tre Penne voor de volgende ronde.

Tuzla City zette vorige week een grote stap richting de tweede voorronde van de Conference League door in San Marino met 0-2 Tre Penne te verslaaan. De Bosniërs maakten het karwei vanavond in eigen huis af door met liefst 6-0 te winnen. De wedstrijd kende vijf verschillende doelpuntenmakers. Semir Smajlagic maakte er twee, Jasmin Celikovic, Mico Kuzmanovic, Mustafa Sukilovic en Samir Buric ieder een.

AZ neemt het op 21 en 28 juli op tegen Tuzla City. Eerst spelen de Alkmaarders een thuiswedstrijd, daarna reist de selectie van Pascal Jansen af naar Bosnië. Als AZ erin slaagt zich ten koste van Tuzla City te plaatsen voor de derde voorronde van de Conference League, dan treft het Panathinaikos, Dundee United, Hajduk Split, FC Lugano of een andere winnaar van de tweede voorronde. De loting voor deze voorronde vindt plaats op 18 juli, nog voordat AZ zijn eerste wedstrijd tegen Tuzla City heeft gespeeld.

De ploeg van Jansen is zich druk aan het voorbereiden op de start van het nieuwe seizoen. Tot nu toe speelde AZ drie oefenwedstrijden: tegen PEC Zwolle (3-1), PAOK Saloniki (2-2) en Olympiakos (0-1). Er staan nog twee vriendschappelijke duels ingepland: op 16 juli tegen Westerlo en op 24 juli tegen Bologna.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen