Amerikaan neemt Aston Villa over

14 augustus 2006, 09:37

Aston Villa is in Amerikaanse handen terecht gekomen. De ploeg uit Birmingham maakte maandag aan haar aandeelhouders bekend dat de Amerikaanse zakenman Randy Lerner de ploeg voor een bedrag van ruim 90 miljoen euro overgenomen heeft. Lerner neemt het roer over van de 82-jarige Doug Ellis, die sinds 1982 de scepter zwaaide op Villa Park.

Lerner is er van overtuigd dat hij Aston Villa, de ploeg van onder meer de Nederlander Wilfred Bouma, terug naar de absolute top kan dirigeren. "Ik geloof heilig in de club. Ik weet zeker dat Aston Villa niet alleen nationaal, maar ook internationaal weer van zich zal laten horen", aldus de ambitieuze Amerikaan. 

Voor de fans van Aston Villa komt de wisseling van de wacht als geroepen. Ellis, die eerder ook al van 1968 tot 1975 in dienst was van de club, kreeg de laatste jaren immers veel kritiek te verduren. Met name zijn behoudende transferpolitiek zorgde voor veel gemor bij de fans. Toch treedt Ellis met een goed gevoel af. "Het is me een waar genoegen geweest om bij deze club te werken. Ik wil iedereen bedanken voor de prachtige jaren. Het is nu tijd voor een nieuwe hoofdstuk in de clubhistorie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen