Dembele laat zich niet gek maken

14 augustus 2006, 09:54

In België wordt hij inmiddels gezien als één van de talenten waar de sterk vernieuwde nationale ploeg op moet bouwen en ook bij AZ zijn de verwachtingen rondom Moussa Dembele (19) hoog. De jonge spits brak vorig seizoen door bij Willem II en krijgt de komende jaargang de lastige taak om de hooggespannen verwachtingen in te lossen. Toch laat de spits zich niet gek maken. "Ik voel geen extra druk", zegt hij in het Belgische Sportwereld. 

De transfersom van vijf miljoen euro die AZ voor hem neerlegde, zorgde vooral in België voor de nodige opschudding. Dembele zelf lijkt echter niet onder de indruk van het prijskaartje dat om zijn nek hangt. "Ik ben gewoon één van de jongens. AZ heeft inderdaad veel betaald voor mij aan Willem II, maar dat is hun zaak. Ik voel daardoor geen extra druk. Je moet sowieso altijd hard blijven werken. Bij AZ zitten wel meer grote namen en zij hebben toch ook geen last van druk? Voetbal is een ploegsport. Je staat nooit alleen. Ik ben gewoon één van de jongens. Ik wil niet te veel nadenken. Mijn best doen, meer kan ik niet doen."

Bij AZ hoopt Dembele zich vooral persoonlijk te kunnen ontwikkelen. "Ik moet vooral nog hard werken aan mijn doelgerichtheid en mijn kopspel. Louis van Gaal, mijn trainer bij AZ, traint mij daar nu op. Hij stuurt mij constant in de diepte richting doel. Van Gaal maakt spelers beter en completer, het is een heel gedreven coach."

"Weet je, ik heb altijd wel geweten dat ik het ver kon brengen in het voetbal", gaat de Belgische aanvaller verder. "Als ik er maar hard genoeg voor werkte. Ik had alleen niet gedacht dat het zo snel zou gaan. Germinal Beerschot, Willem II, AZ... En ik ben nog maar 19. Diep vanbinnen droom ik van de Spaanse competitie, maar laat ik mij eerst maar bewijzen bij mijn huidige club", aldus de bescheiden aanvaller.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen