Oranje Leeuwinnen krijgen goed nieuws na negatieve coronatest

15 juli 2022, 11:45

Goed nieuws voor de Oranje Leeuwinnen: in de jacht op titelprolongatie tijdens het EK vrouwen kan bondscoach Mark Parsons weer een beroep doen op Jackie Groenen. De middenvelder van Manchester United heeft een negatieve test afgelegd en sluit weer aan in de groep.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Groenen testte na de openingswedstrijd tegen Zweden (1-1) positief, waardoor zij in isolatie moest. De middenvelder mocht pas terugkeren in de selectie als ze klachtenvrij was en negatief testte. Dat was vrijdagochtend het geval. Groenen miste daardoor alleen de tweede poulewedstrijd tegen Portugal, die uiteindelijk met 3-2 gewonnen werd.

Grote vraag is wat Parsons met Groenen doet in de laatste poulewedstrijd tegen Zwitserland. Mogelijk is Groenen na haar isolatie nog niet volledig op krachten. Bovendien iet haar vervanger Damaris Egurrola tegen de Portugezen een prima indruk achter. De Spaans-Nederlandse middenvelder opende na zeven minuten de score voor de Oranje Leeuwinnen, die al nagenoeg zeker zijn van een plek in de kwartfinale.

Parsons zal hopen dat ook Vivianne Miedema snel weer aansluit in de groepstraining. Ook de topscorer aller tijden verblijft na een positieve test namelijk in isolatie. Op een snel herstel van verdediger Aniek Nouwen wordt tevens vurig gehoopt. Keeper en aanvoerder Sari van Veenendaal zal dit toernooi niet meer in actie komen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen