Veerman ziet verschil Schmidt en Van Nistelrooij: "Meer tactisch"

15 juli 2022, 13:16   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Joey Veerman is tevreden met de aanstelling van Ruud van Nistelrooij bij PSV. De voormalig topspits nam deze zomer het stokje over van de naar Benfica vertrokken Roger Schmidt. Niet alleen voor Veerman verandert er daarmee iets, want ook het team merkt verschil.

Van Nistelrooij wil Veerman een meer aanvallende rol geven, zo merkt de middenvelder in de eerste weken onder leiding van de nieuwe hoofdcoach. "Ik speel nu waarschijnlijk iets hoger op het veld. Dat heb ik ook besproken. Ik sta ook als linker middenvelder opgesteld op de trainingen en wedstrijden", zegt de spelmaker voor de camera van ESPN.

Volgens Veerman is er een verschil tussen de oude en nieuwe coach. "Ik heb niet de voorbereiding met Schmidt meegemaakt, maar bij hem speelden we veel acht tegen acht en rondootjes. Bij deze trainer is het veel positiespel en meer tactische dingen. Het was vorig jaar met de gegenpressing zo dat de dichtstbijzijnde man druk moet zetten op de bal. Nu is dat misschien iets meer georganiseerd."

Veerman werd afgelopen winter losgeweekt bij SC Heerenveen. In zijn eerste halfjaar drukte de middenvelder direct zijn stempel op het spel van de Eindhovenaren. In vijftien Eredivisie-wedstrijden was hij goed voor vier doelpunten en vijf assists.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen