Maatsen kiest niet voor Feyenoord; Alderweireld en Overmars herenigd

15 juli 2022 – Ian Maatsen wordt niet de nieuwe linksback van Feyenoord. De twintigjarige verdediger van Chelsea was in beeld als vervanger van de naar Manchester United vertrokken Tyrell Malacia, maar koos ervoor om in Engeland te blijven. Vrijdag werd de Nederlander gepresenteerd bij Burnley, dat komend seizoen actief is in de Championship.

Maatsen kiest niet voor Feyenoord; Alderweireld en Overmars herenigd

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Al lange tijd was Maatsen in beeld in Rotterdam-Zuid. De speler, die een verleden heeft in de jeugdopleiding van Feyenoord, hoopte echter voor zijn kans te gaan bij Chelsea. Toen hij niet mee mocht op trainingskamp veranderde zijn perspectief, maar nog steeds had een terugkeer naar Nederland niet de voorkeur. In plaats daarvan koos hij voor het Burnley van trainer Vincent Kompany, dat na de degradatie direct terug wil keren naar de Premier League. 

Alderweireld naar Antwerp FC
Een andere transfer die vrijdag officieel werd, was die van Toby Alderweireld. De club van Mark van Bommel en Marc Overmars kondigde maandag al aan dat de transfervrije 33-jarige oud-Ajacied onderweg was naar zijn geboortestad Antwerpen, maar dat het nog enkele dagen zou duren voor de transfer helemaal afgerond was. Vrijdag was dat dus wel het geval. Alderweireld tekent in Antwerpen voor drie seizoenen.

Voor Alderweireld betekent de transfer een weerzien met Overmars, wiens periode bij Ajax kort overlapte met zijn eigen dienstverband daar. Al kort nadat de technisch directeur bij Antwerpen was begonnen, werd hij gespot met de oude bekende. Dat bleek geen toeval; twee maanden later zijn de twee bij Antwerp FC herenigd. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Feyenoord

gerelateerd