Wijndal heeft veel aan Oranje-bekende bij Ajax: "Praat veel met me"

15 juli 2022, 23:53

Owen Wijndal heeft zijn eerste wedstrijd in het shirt van Ajax erop zitten. De van AZ overgekomen linksback maakte zijn debuut tegen KAS Eupen, waar hij één helft meespeelde. Na afloop stond hij trots de eigen kanalen van Ajax te woord.

"Het is sowieso heel bijzonder dat je voor deze club mag spelen", begon de aanwinst kort na zijn officieuze debuut. "Ik ben heel trots dat het vandaag eindelijk zover was. Natuurlijk is het even wennen in het begin. Aan de tactiek, dat soort dingen. En het was mijn eerste wedstrijd na lange tijd. Maar ik ben wel tevreden."

Lees ook: Kudus voorkomt verlies in matig oefenoptreden Ajax tegen Eupen

Wijndal vertelde bij Ajax goed opgevangen te zijn. Dat hij bij zijn debuut naast Daley Blind kon spelen, was daarbij nog een extra pluspunt. "Zeker weten. Ik ken hem goed van Oranje. Hij coacht veel in het veld en praat veel met me. Dat waardeer ik."

Alfred Schreuder

Uiteraard moet ook trainer Alfred Schreuder hem gaan helpen de volgende stappen in zijn ontwikkeling te zetten. "Ik heb het er veel over met hem. Het zijn meerdere dingetjes; in het verdedigen, in het aanvallen. Straks hebben we het trainingskamp om dat soort dingen te bespreken en zo snel mogelijk helemaal onder de knie te hebben."

Lees ook: Bergwijn kent positie bij Ajax nog niet: "Kijken wat het best past"

Lees ook: Schreuder wijst transferprioriteit Ajax aan: "Misschien wel twee"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen