Chelsea slaat na slecht Aké-nieuws toch toe en strikt verdediger

16 juli 2022, 09:00

Kalidou Koulibaly mag zich vanaf vandaag officieel speler van Chelsea noemen. De centrumverdediger wordt over van het Italiaanse SSC Napoli en heeft voor vier seizoenen getekend op Stamford Bridge. Dat is na het slechte nieuws rond Nathan Aké een mooie opsteker voor Chelsea.

Chelsea is namelijk fanatiek op zoek naar versterkingen voor de achterhoede. Antonio Rüdiger is namelijk vertrokken naar Real Madrid, terwijl Andreas Christensen de stap naar FC Barcelona maakte. De grootmacht uit de Premier League leek Aké als vervanger binnen te halen, maar zijn werkgever Manchester City zette voorlopig een streep door een transfer van de international van Oranje.

De 31-jarige Koulibaly is daarentegen wel helemaal binnen voor The Blues, die naar verluidt veertig miljoen euro moeten overmaken aan Napoli. Daar stond de Senegalees de afgelopen acht seizoenen onder contract. Daarvoor was de routinier actief bij FC Metz en KRC Genk. "Koulibaly is een van de beste verdedigers van de wereld en wij zijn verheugd dat we hem naar Chelsea kunnen halen", aldus voorzitter Todd Boehly.

Aké nog wel op het lijstje

Dat Koulibaly nu is vastgelegd betekent niet dat Chelsea klaar is op de transfermarkt. De club heeft de komst van Aké namelijk nog niet opgegeven, al wil City naar verluidt ruim vijftig miljoen euro zien voor de linkspoot. Chelsea heeft echter ook andere namen op het verlanglijstje staan. Presnel Kimpembe (Paris Saint-Germain) en Jules Koundé (Sevilla) zijn ook nog mogelijkheden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen