Alle seinen op groen: Ajax koopt Brobbey voor miljoenen terug

16 juli 2022, 14:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax gaat zich dan toch echt spoedig versterken met Brian Brobbey. De sterke spits wordt op korte termijn permanent overgenomen van RB Leipzig en er komt ongeveer zeventien miljoen euro op tafel voor de aanvaller. Een persoonlijk akkoord over een verbintenis tot en met 2027 ligt er al langer en de overgang lijkt nog slechts een kwestie van tijd.

Dat melden Voetbal International en De Telegraaf zaterdagmiddag althans. RB Leipzig wilde naar verluidt liefst 25 miljoen euro ontvangen voor de aanvaller, die in de vorige zomer nog gratis de omgekeerde weg bewandelde. Ajax wilde eerst niet verder gaan dan vijftien miljoen euro, maar met alle uitgaande megadeals die deze zomer zijn gedaan en nog gedaan worden, hebben Gerry Hamstra en Klaas-Jan Huntelaar de mogelijkheid om net iets verder te gaan dan vijftien miljoen euro.

Hoewel het een heel hoog bedrag is voor Ajax, denkt het technische duo van de Amsterdammers dat er geen betere spits voor dat bedrag te krijgen is op de Europese velden. Ook denkt de club op lange termijn Brobbey ooit met winst te kunnen verkopen. Bovendien krijgt het ongeveer vijf procent van het betaalde bedrag via de solidariteitsbijdrage weer terug, omdat het de spits zelf opgeleid heeft.

Lees ook: Ajax haalt Porto-aanvaller Conceição vandaag nog naar Nederland

Alfred Schreuder gaf vrijdag na het oefenduel met KAS Eupen nog aan dat hij snel een fysiek sterke spits hoopt aan te trekken. Na het vertrek van Sébastien Haller (Borussia Dortmund), Brobbey (RB Leipzig) en Danilo (Feyenoord) had de oefenmeester namelijk geen enkele échte spits meer over in de A-selectie. VI en De Telegraaf bevestigen ook de aanstaande komst van Conceição, die via de buitenlandse media al uitlekte. 'Het megatalent van FC Porto is zojuist op Schiphol om in Amsterdam de medische keuring te ondergaan', schrijft de ochtendkrant.

FCUpdate.nl volg je ook op Instagram!

Manchester United wilde Brobbey ook

Erik ten Hag had ook interesse om Brobbey op te pikken met Manchester United, maar de jonge aanvaller gaf zelf de voorkeur aan een terugkeer naar Ajax. Met het oog op het WK in Qatar zal Louis van Gaal deze stap toejuichen, ondanks dat hij hem tot dusver nog nooit opriep. Wel gaf hij te kennen dat hij de aanvaller van jong Oranje actief heeft gevolgd de afgelopen tijd. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen