Kassa voor Ajax; alleen De Jong en De Ligt duurder dan Martínez

16 juli 2022, 19:28

Ajax gaat maximaal een duizelingwekkend bedrag van 64 miljoen overhouden aan de transfer van Lisandro Martínez. De Argentijnse verdediger vertrekt naar het Manchester United van manager Erik ten Hag. In de onderhandelingen was een belangrijke rol weggelegd voor Edwin van der Sar.

Volgens De Telegraaf was het de voormalig doelman van onder meer Ajax en Manchester United die de onderhandelingen de goede richting in stuurde. De grootmacht uit de Premier League moet sowieso 54 miljoen euro betalen voor de centrumverdediger. Door eventuele bonussen kan dat bedrag nog een stuk hoger vallen. Er kan nog maximaal tien miljoen euro bovenop komen.

Martínez (24) wordt door dat enorme bedrag de op twee na duurste Ajacied ooit. Alleen voor Frenkie de Jong (86 miljoen euro naar FC Barcelona) en Matthijs de Ligt (75 miljoen euro naar Juventus) kreeg Ajax een grotere transfersom. Martínez had in de Johan Cruijff ArenA nog een contract tot medio 2025. In de zomer van 2019 betaalde Ajax zeven miljoen euro voor hem.

Inmiddels is men in de ArenA ook al druk bezig met een eventuele opvolger. Calvin Bassey van het Schotse Rangers FC wordt gezien als de ideale vervanger, al wordt hij ook begeerd door Brighton & Hove Albion. Voor het middenveld is Ajax dichtbij het aantrekken van Francisco Conceição (FC Porto), terwijl ook spits Brian Brobbey (RB Leizpig) zo goed als binnen is.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen