Jansen kondigt opmerkelijke keeperswissel aan bij AZ

16 juli 2022, 21:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Een opmerkelijke keeperswissel bij AZ is aanstaande: Peter Vindahl is namelijk niet langer de eerste keuze in het doel van de Alkmaarders. De goalie werd vorig seizoen voor een flink bedrag opgepikt bij het Deense Nordsjaelland, maar na zijn zeer wisselvallige eerste seizoen is hij verdreven door tweede keuze Hobie Verhulst.

Hoewel voor Vindahl (24) miljoenen werd betaald en de doelman nog tot 2025 vastligt, krijgt de 29-jarige Verhulst de voorkeur. De man die in 2020 transfervrij overkwam van Go Ahead Eagles en vorig seizoen ook al even scepter zwaaide na het vertrek van Marco Bizot, heeft weliswaar een aflopende verbintenis in 2023, maar toch heeft Pascal Jansen hem naar voren geschoven als de nieuwe eerste keuze.

"Op dit moment heeft Hobie de voorkeur", bevestigde trainer Jansen zaterdag op het clubkanaal. Met Verhulst gaat AZ de voorronde van de Conference League in komende week tegen FK Tuzla City. "We nemen de trainingssituatie ook mee. Hobie heeft vanaf het begin van de voorbereiding hele goede dingen laten zien", loofde de coach na de late oefenzege op Westerlo (0-1).

Lees ook'AZ hoort interesse voor Midtsjø

"Peter heeft iets meer referentie nu hij hier al een seizoen speelt en traint. Dat neem je allemaal mee in de beoordeling en dat overleg ik met de staf, met Nick van Aart in het bijzonder als keeperscoach en op basis daarvan maak ik de keuzes", lichtte Jansen zijn enigszins opmerkelijke keuze toe. Verhulst spelde tot dusver zes officiële wedstrijden voor AZ, waarin hij negen tegengoals moest incasseren: Vindahl slikte 59 treffers in 45 officiële duels, maar ging vorig seizoen onder meer tegen FC Twente en Fortuna Sittard pijnlijk de mist in.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

JjVA
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eindelijk een sterke keuze van Pascal. Hobie was vorig jaar in de voorbereiding al de betere keeper. Jongen van de club is ook mooi. Toch weer een jeugdspeler die, via veel omwegen, de basis haalt.

bossie
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Niks opmerkelijks aan. Had vorig seizoen al eerder moeten ingrijpen. Heeft ons veel punten gekost

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen