'Conceição gaat bij Ajax meer dan 55 keer zoveel verdienen als bij Porto'

17 juli 2022, 12:13   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax verdienen deze transferperiode tientallen miljoen euro's, maar gaat een groot deel ook uitgeven. Naast de komst van Steven Bergwijn en Owen Wijndal zet de club in op drie andere versterkingen. Calvin Bassey, Brian Brobbey en Francisco Conceição. Waar laatstgenoemde het goedkoopste is, is hij wel de speler die in verhouding het meeste aan zijn stap overhoudt qua salaris.

Door een clausule in zijn contract hoeven de Amsterdammers 'slechts' vijf miljoen euro te betalen voor de diensten van de aanvaller, die wordt gezien als potentiële opvolger van Anthony. De negentienjarige aanvaller heeft bij FC Porto een contract getekend toen hij minderjarig was en dat is de laatste jaren niet opgewaardeerd. A Bola weet dat de aanvaller per maand netto tweeduizend euro verdiende.

In Amsterdam wordt zijn salaris meer dan 55x zo hoog, meldt het Portugese medium. De aanvaller gaat naar verluidt 1,35 miljoen euro per jaar verdienen in de hoofdstad. Ajax gaat de buitenspeler, die al op het vliegtuig naar Nederland gestapt zou zijn, voor vijf jaar vastleggen. De medische keuring zou hij al deels achter de rug hebben.

Brian Brobbey

Een andere speler die Ajax wil vastleggen, is Brian Brobbey. De aanvaller vertrok vorig jaar transfervrij uit Amsterdam omdat hij en de club geen akkoord konden bereiken over het salaris. Hij verkaste naar RB Leipzig waar hij miljoenen verdient. De kans lijkt groot dat hij juist moet inleveren om weer in de Johan Cruijff ArenA te mogen spelen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen