Nieuwkoop scoort tegen Feyenoord: "Heeft geweldig uitgepakt"

17 juli 2022, 11:30

Bart Nieuwkoop nam het zaterdag op tegen zijn oude club Feyenoord. Hij was goed voor de openingstreffer in het met 4-0 verloren duel van de Rotterdammers. De vleugelverdediger moest afgelopen seizoen vertrekken uit de havenstad en is sindsdien helemaal op zijn plek bij Union Sint-Gillis, dat vorig jaar op weg leek naar de Belgische titel. Daarvoor kwam de ploeg uiteindelijk toch te kort.

"Ik heb hier een heel mooie tijd gehad en uiteindelijk was het tijd voor mij om ergens anders aan de slag te gaan. Dat is prima. Het is allemaal nieuw hier, maar het is goed om iedereen weer te zien. Het gebouw is nieuw, maar alle mensen werken er nog. Dat is mooi", vertelt de voetballer tegenover RTV Rijnmond. Hij doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord, maar wist nooit onomstreden basiskracht te worden in de hoofdmacht. Dat had deels te maken met meerdere langdurige blessures.

Na vijftig minuten zorgde hij voor de eerste goal van de wedstrijd. "Het was een mooie aanval. Ik denk dat we in de eerste zestig minuten hoge pressie gaven en de bal snel heroverden als we die verloren. Dat is ook een beetje ons spel. Dat hebben we goed laten zien", vertelt Nieuwkoop, die in Nederland nooit scoorde. In België was hij afgelopen seizoen al goed voor drie treffers en evenveel assists. "Ik speel nu als wingback, dus wat hoger. Dat ligt me wel. Ik speel veel wedstrijden, dat is het allerbelangrijkste."

Toen zijn contract afgelopen seizoen niet werd verlengd, leek het een opvallende stap om een Nederlandse topclub te verlaten voor een Belgische promovendus. Toch is het geweldig uitgepakt. "Ik geloofde in de plannen van de club en het heeft zich uitbetaald. Dat we uiteindelijk het kampioenschap niet halen, was een grote teleurstelling."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen