Vaessen zegt 'nee' tegen avontuur; FC Twente gaat praten met keeper

17 juli 2022, 14:59   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Etienne Vaessen blijft bij RKC Waalwijk. De doelman was op weg naar FC Abha in Saoedi-Arabië, maar op het laatste moment ging er toch een streep door de transfer. Speler en club konden het niet eens worden over de financiële voorwaarden, waardoor de medische keuring voor niets was. Hij keert nu terug bij de Brabanders.

'Beste mensen, zoals jullie wisten zou ik een transfer maken naar FC Abha', schrijft de sluitpost op zijn Instagramaccount. 'Die transfer is gisteren op het laatste moment afgeketst, omdat ik er contractueel niet ben uitgekomen met de club. Hier wil ik het bij laten! Ik focus me weer volledig op RKC en ben onderweg naar het trainingskamp in Duitsland.'

Vaessen was de afgelopen jaren de eerste doelman van RKC en blijft vooralsnog, terwijl niemand daar echt rekening mee had gehouden. Mocht hij daadwerkelijk blijven, dan is dat een enorme opsteker voor RKC. De club zag sterkhouders Melle Meulensteen, Ahmed Touba, Richard van der Venne en Jens Odgaard al vertrekken deze zomer.

FC Twente

Waar bij RKC meerdere basisspelers zijn vertrokken, is FC Twente er juist in geslaagd om de selectie behoorlijk bij elkaar te houden. De club zag wel twee keepers vertrekken. Jeffrey de Lange maakte de overstap naar Go Ahead Eagles, terwijl Ennio van der Gouw naar VVV-Venlo vertrok. De club heeft nu bijna een nieuwe doelman binnen, meldt Leon ten Voorde van TC Tubantia. Issam El Maach, die de afgelopen weken al meetrainde, gaat komende week met de club praten over een verbintenis.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen