Van Hooijdonk keert terug; wisseling van de wacht in AZ-doel

17 juli 2022, 20:51   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

SC Heerenveen gaat zich opnieuw versterken met Sydney van Hooijdonk. De jonge spits wordt ook komend seizoen gehuurd van Bologna, waar hij opnieuw niet in de plannen voorkomt. Heerenveen hoopt de overstap begin volgende week wereldkundig te maken.

Dat meldt de Leeuwarder Courant. De 22-jarige aanvaller maakte afgelopen winter al op huurbasis de overstap naar Friesland, waar hij een uitstekend verblijf kende. In dertien Eredivisie-wedstrijden was de spits goed voor zes doelpunten. Bij Bologna bleef zijn teller in 2021 steken op vier optredens in de Serie A. Daarvoor speelde de aanvaller voor NAC Breda.

Nieuwe eerste doelman AZ

AZ begint het nieuwe seizoen met Hobie Verhulst onder de lat. De doelman krijgt van coach Pascal Jansen de voorkeur boven Peter Vindahl, die afgelopen seizoen een teleurstellend debuutseizoen beleefde. "Op dit moment heeft Hobie de voorkeur. Hij heeft in de voorbereiding tot dusverre goede dingen laten zien", zei Jansen voor de camera van ESPN.

De 29-jarige Verhulst was afgelopen seizoen tweede keuze onder de lat bij de Alkmaarders. AZ pikte hem in de zomer van 2020 op bij Go Ahead Eagles. Verhulst speelde in het verleden voor MVV Maastricht en FC Volendam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen