'Martínez komt met salaris ruim onder grootverdieners United'

18 juli 2022, 13:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Lisandro Martínez behoort na zijn overstap naar Manchester United niet tot de grootverdieners in de selectie. De Argentijnse verdediger, die Ajax voor een transfersom van 57 miljoen euro verruilde voor een avontuur in de Engelse top, gaat naar verluidt iets meer dan zeven miljoen euro per jaar opstrijken.

Dat meldt The Telegraph nadat het contract van Martínez is uitgelekt. Wekelijks zal de linkspoot een salaris van ruim 140.000 euro gaan verdienen bij de topclub. Daarmee verdient hij aanzienlijk meer dan bijvoorbeeld reservespeler Tahith Chong, maar Martínez komt bij lange na niet in de buurt van de absolute grootverdieners in de selectie.

Lees ook: Dit zijn de duurste verkopen ooit in de Eredivisie: Ajax domineert lijst

Zo verdient Martínez ruim vier keer minder dan de 37-jarige superster Cristiano Ronaldo, die voor het hoogste bedrag op de salarislijst staat. Diverse bronnen melden dat de Portugees jaarlijks 30 miljoen euro opstrijkt op Old Trafford. Ook Raphaël Varane, een concurrent in de defensie, verdient aanzienlijk meer. De Fransman ontvangt ieder seizoen zo'n negentien miljoen euro.

Ook middenvelder Bruno Fernandes, die onlangs een flinke salarisverhoging kreeg, verdient meer. Hij ontvangt ieder seizoen circa veertien miljoen euro. Het salaris van Martínez komt overeen met de klasse waarin Donny van de Beek zich begeeft.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen