Frankrijk waarschuwt Oranje met beproefd recept, maar wint niet

18 juli 2022, 23:07   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Frankrijk heeft maandagavond de groepsfase van het EK voor vrouwen met een gelijkspel afgesloten. Een razendsnel doelpunt was voor de volgende tegenstander van de Oranje Leeuwinnen onvoldoende voor een zege tegen IJsland (1-1). België won met 0-1 van Italië en plaatste zich zo als laatste land voor de laatste acht van het toernooi.

IJsland - Frankrijk 1-1

Voor Frankrijk waren de belangen verwaarloosbaar tegen IJsland. De Fransen hadden zich dankzij de overwinningen op Italië (5-1) en België (2-1) al als groepswinnaar geplaatst voor de kwartfinale. Toch schoten zij maandagavond uit de startblokken, net zoals zij de in de eerste twee wedstrijden deden. Toen kwamen zij in respectievelijk minuut 9 en 6 op voorsprong. Tegen IJsland was het al binnen een minuut raak.

Met een knap schot maakte Melvine Malard er vrij snel na de aftrap 1-0. Het bleek niet het startschot van een doelpuntrijke wedstrijd. Pas in de allerlaatste minuut werd er weer gescoord, nadat twee Franse doelpunten na inmenging van de VAR waren afgekeurd. Dagny Brynjarsdóttir benutte namens IJsland diep in blessuretijd een strafschop, al was het niet genoeg om door te gaan naar de kwartfinale. Frankrijk kan zich nu opmaken voor de kwartfinale tegen Oranje, die zaterdagavond wordt gespeeld.

Italië - België 0-1

Door het resultaat bij Frankrijk tegen IJsland zou de winnaar van Italië tegen België doorgaan naar de kwartfinale. Het werden de Belgen die aan het langste eind trokken. Tine De Caigny groeide met een doelpunt vlak na rust uit tot matchwinner. De volgende tegenstander van België is Zweden, dat boven Nederland eindigde in Groep C.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen