Here we Go: Romano meldt akkoord tussen Ajax en Leipzig

19 juli 2022, 22:30

Brian Brobbey keert terug bij Ajax. De spits speelde vorig seizoen al op huurbasis bij de Amsterdammers, die hem tijdelijk terug haalden van een avontuur bij RB Leipzig. Zijn verblijf in Duitsland komt nu definitief ten einde. Ajax maakt zeventien miljoen euro over naar de Duitsers.

De transfer van Brobbey hing al een tijdje in de lucht en nu is het wachten op witte rook uit Amsterdam en Leipzig. Volgens de Italiaanse transferspecialist Fabrizio Romano zijn de laatste onderhandelingen tussen Ajax en Leipzig afgerond. Ajax betaalt dus zeventien miljoen euro en dat bedrag kan door eventuele bonussen nog oplopen. Brobbey tekent voor vijf seizoenen.

Brobbey (20) was zelf al een tijdje akkoord met Ajax over een rentree. De spits wilde dolgraag blijven na zijn recente verhuurperiode, terwijl hij een jaar geleden nog besloot om transfervrij naar de Bundesliga te vertrekken. Daar wist hij nooit echt een onbetwiste basisspeler te worden en dus wilde hij alles op alles zetten om terug te keren.

De geboren Amsterdammer is niet de enige aanwinst die heel snel gepresenteerd zal worden. Ook verdediger Calvin Bassey van Rangers FC en middenvelder Francisco Conceiçao van FC Porto gaan spoedig hun handtekening zetten in de Johan Cruijff ArenA. De komst van Brobbey had voor Ajax prioriteit, aangezien Sébastien Haller en Danilo deze zomer vertrokken.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen