Ook Metzelder haakt af bij Mannschaft

14 augustus 2006, 13:13

Na Sebastian Kehl en Michael Ballack heeft ook Christoph Metzelder zich af moeten melden voor de oefeninterland van Duitsland tegen Zweden. De verdediger van Borussia Dortmund, die tijdens het WK een basisplaats had in de Duitse ploeg, heeft te veel last van een blessure aan zijn knie om woensdag in actie te komen tegen de Scandinaviërs.

De 25-jarige Metzelder liep de blessure op in de eerste wedstrijd van de Duitse competitie, afgelopen vrijdag tussen Borussia Dortmund en Bayern München. Metzelder speelde het duel wel uit, maar klaagde direct na afloop over een pijnlijke knie. Hoe lang Metzelder precies uit de roulatie zal zijn, is nog niet duidelijk. De knie van de verdediger zal vermoedelijk dinsdag in het ziekenhuis onderzocht worden, waarna meer duidelijkheid gegeven kan worden.

Naast Kehl, Ballack en Metzelder ontbreken ook de langdurig geblesseerden Robert Huth en Per Mertesacker tegen Zweden. Hierdoor zullen Jens Nowotny en Manuel Friedrich mogelijk het hart van de Duitse defensie gaan vormen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen