Slot somt verlanglijstje op en kan leven met verdere verkopen

20 juli 2022, 10:21

Feyenoord beleeft nog lang niet de transferzomer waarop supporters wellicht gehoopt hadden. Grote uitgaande transfers waren er met Tyrell Malacia en Luis Sinisterra wel degelijk, maar tot dusver is daar nog (te) weinig voor teruggehaald. Trainer Arne Slot had het graag anders gezien, maar van paniek is nog altijd geen sprake.

In gesprek met Voetbal International wees Slot erop dat Feyenoord nog altijd last heeft van de afgelopen jaren, waarin nauwelijks spelers voor grote bedragen verkocht werden en de inkomsten door corona flink beperkt bleven. "Laat iedereen die Feyenoord een warm hart toedraagt vanuit dat perspectief nou verschrikkelijk dankbaar zijn dat we nu spelers verkopen. Ik snap dat dat in deze fase van de voorbereiding en een selectie met meerdere vraagtekens dubbel klinkt als je net je nieuwe seizoenkaart binnen hebt. Ook voor mij als trainer is het niet makkelijk en leuk als de beste spelers vertrekken, maar voor de lange termijn is het wel nodig."

"Nee, ik ben niet in paniek. Ook al komen we momenteel wat tekort, kwalitatief en kwantitatief." Slot somde op: "We hebben een linksback nodig, een speler die centraal achterin kan spelen als back-up voor Trauner en Senesi, we hebben behoefte aan een extra aanvallende middenvelder, én iedere zichzelf respecterende topclub heeft twee spitsen die aan elkaar gewaagd zijn. Wij hebben op dit moment alleen Danilo. En dan moeten we hopen dat er niet nog een basisspeler vertrekt."

Toch blijft dat altijd een mogelijkheid. "Ik besef dat Feyenoord het ook niet kan tegenhouden. Ik zou er wellicht mee kunnen leven. Ook dat is namelijk beleid: alles verkopen en met het geld dat binnenkomt gericht bouwen aan de toekomst. Bouwen is wat ik de afgelopen jaren ook heb gedaan. Ik ben iemand die graag ziet dat zijn werk op de juiste waarde wordt geschat. Als ik iets voel binnen deze club bij de spelers, directie en supporters, dan is het waardering. Zonder namen te noemen, krijg ik van spelers die vertrokken zijn persoonlijke appjes waarin ze hun gevoel beschrijven. Dat is voor mij net zoveel waard als een prijs."

Lees ook: 'Feyenoord krijgt 'volmondig nee' te horen op eerste Giménez-bod'

Lees ook: Feyenoord krijgt slecht nieuws uit Tsjechië over begeerde back

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jeuk
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hoe kan je niet van de man houden!

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen