Ajax heeft beet en maakt van Bassey een na duurste speler ooit

20 juli 2022, 14:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Calvin Bassey is officieel speler van Ajax. De 22-jarige verdediger zette woensdag zijn handtekening onder een vijfjarig contract en sloot direct aan op het trainingskamp in Oostenrijk. De Amsterdammers onthulden dat de speler 23 miljoen euro kost, een bedrag dat door bonussen nog kan oplopen tot 26,5 miljoen.

Daarmee is Bassey de op een na duurste speler in de clubgeschiedenis. Eerder deze window werd het clubrecord al gebroken door Steven Bergwijn, die voor liefst 31,25 miljoen overkwam van Tottenham Hotspur. De transfersom voor Bassey is wel hoger dan het oude record - de 22 miljoen euro die Ajax aan West Ham United betaalde voor Sébastien Haller.

Met Bassey heeft Ajax al snel een opvolger in huis gehaald voor de naar Manchester United vertrokken Lisandro Martínez. De Nigeriaans international, die in Italië werd geboren en ook de Engelse nationaliteit heeft, is een linksbenige verdediger die zowel centraal als op linksback uit de voeten kan. Hij speelde in de afgelopen twee seizoenen 65 wedstrijden voor Rangers FC, dat hem in 2020 transfervrij overnam van Leicester City. 

Bassey is voor Ajax de derde aanwinst van deze zomer, nadat eerder Bergwijn en Owen Wijndal al werden aangetrokken. Trainer Alfred Schreuder gaf eerder op de dag nog aan zeker drie tot vijf versterkingen nodig te hebben. De volgende lijkt Brian Brobbey te zijn.

Lees ook: Here we Go: Romano meldt akkoord tussen Ajax en Leipzig

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

DannyVandenBerg16
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zal schuurs wel weer ernaast gezet worden zo zonde van de potentie die hij heeft :(

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen