Bergwijn spreekt voorkeur uit na Ajax-komst: "Daar hou ik wel van"

20 juli 2022, 17:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Bergwijn is blij dat de transfer van Tottenham Hotspur naar Ajax officieel rond is. De aanvaller werd al meerdere transferperiodes aan een terugkeer in Amsterdam gelinkt, maar de Londenaren stelden zich hard op aan de onderhandelingstafel. Toen er meer dan dertig miljoen euro op tafel werd gelegd, kwam de deal toch rond.

"Het was lastig, vooral ook mentaal, omdat ik weinig speelde in de tweede seizoenshelft bij Tottenham Hotspur", vertelt Bergwijn, die afgelopen winter persoonlijk wel openstond voor een nieuw avontuur. Destijds wisten de clubs elkaar echter niet te vinden. "Als ik er als invaller in kwam, kon ik wel belangrijk zijn, maar dan moest ik de volgende wedstrijd toch weer op de bank zitten. In de wedstrijden en minuten die ik kreeg, dwong ik volgens mij wel af dat ik een kans moest krijgen. Maar die kwam niet, en dat maakte het ook moeilijk."

Deze zomer kwam het verlossende woord, de transfer was eindelijk in kannen en kruiken. "Ik moest zoveel geduld hebben, maar dat is lastig, want voor je vakantie hoop je als speler op duidelijkheid. Dan weet je wanneer en waar je je weer moet melden om te beginnen. Het was lastig, maar gelukkig is alles alsnog rondgekomen en ben ik nu speler van Ajax", aldus Bergwijn, die tegen Red Bull Salzburg minuten maakte als links- en rechtsbuiten.

Owen Wijndal

"Ik zal altijd spelen waar de trainer me nodig heeft, maar als ik moest kiezen, zou mijn voorkeur naar links uitgaan", vertelt hij in gesprek met Voetbal International. "Vanaf rechts is de rol toch iets anders, vanaf links voel ik me iets vrijer. Vanaf die kant is het ook lekker om binnendoor en buitenom te passeren. Met Owen Wijndal heb ik op links bijvoorbeeld ook samengespeeld bij Oranje. Hij is een back die graag mee opkomt, en daar houd ik wel van. Het is lekker om met hem samen te spelen."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen