Oranje gewaarschuwd: Senegal-duo mag hopen op prijs, Haller valt af

20 juli 2022, 18:13

Sébastien Haller kan de titel 'beste speler van Afrika' vergeten. De aanvaller stond op de shortlist, maar is inmiddels geen kandidaat meer. Alleen Chelsea-doelman Edouard Mendy, Liverpool-aanvaller Mohamed Salah en Bayern München-nieuwkomer Sadio Mané zijn nog over in de strijd om de prestigieuze prijs. Het is meteen een waarschuwing voor Oranje, dat twee van de drie spelers zal treffen op het wereldkampioenschap in Qatar.

Nederland zit tijdens het mondiale eindtoernooi in de poule met Senegal, waar Mané en Mandy dus bij horen. De doelman hield afgelopen seizoen 22 keer zijn doel schoon voor Chelsea, terwijl de aanvaller een geweldig seizoen kende met Liverpool. Hij won de FA Cup en de League Cup, werd tweede in de competitie en speelde de finale van de Champions League. Dat duel ging uiteindelijk verloren voor de Senegalees. Komend seizoen mag hij zich laten zien bij Bayern München, dat hem voor tientallen miljoen euro's overnam.

Sébastien Haller

Haller stond op de shortlist door zijn topseizoen bij Ajax. De aanvaller maakte vooral in de Champions League furore met elf doelpunten. Het is uiteindelijk niet gelukt om  bij de beste drie te horen. Naast de voormalig Ajax-spits, die deze zomer verkaste naar Borussia Dortmund, voelen nog zes spelers af: Riyad Mahrez (Manchester City), Naby Keita (Liverpool), Achraf Hakimi (Paris Saint-Germain), Karl Toko Ekambi (Olympique Lyonnais), Vincent Aboubacar (Al Nassr) en Kalidou Koulibaly (Chelsea).

Ook Koulibaly, de nieuwe verdediger van Chelsea, komt dus uit Senegal. Nederland speelt tijdens het wereldkampioenschap op vrijdag 21 november tegen het Afrikaanse land. De wedstrijd vindt plaats om 11.00 uur Nederlandse tijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen