Waarom Ajax ondanks 'emoties' miljoenen voor Brobbey wil betalen

20 juli 2022, 21:21   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax wil Brian Brobbey graag definitief overnemen van RB Leipzig. Daarvoor moet de club diep in de buidel tasten, terwijl hij vorig jaar transfervrij de overstap maakte van Nederland naar Duitsland. Volgens Gerry Hamstra is het echter verantwoord om nu ongeveer twintig miljoen euro neer te tellen voor het talent.

"Ik snap alle emotie en sentiment, maar het is onze taak en rol om daar feitelijk en analytisch naar te kijken. Kijk je naar een gelijkwaardige spits in Europa, ben je waarschijnlijk hetzelfde geld kwijt", stelt de technisch directeur in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Alleen zit bij ons het verhaal dat hij bij ons uit de wei komt, hier zijn opleiding genoot en op een bepaalde manier weggegaan is. Dat knaagt natuurlijk. Maar als je dat weglaat, wat lastig is, en je gaat naar Europa kijken, ben je dit soort bedragen kwijt."

Brobbey liep uit zijn contract bij Ajax en koos toen voor het grote geld bij de Bundesligaclub. Daar voelde hij zich echter geen moment op zijn plek. Hij wil graag terug naar de Johan Cruijff ArenA en afgelopen halfjaar liet hij op huurbasis al zien wat hij voor de Amsterdammers kan betekenen. Hamstra wil hem daarom graag vastleggen, ondanks het vervelende vertrek van de voetballer. De beleidsbepaler heeft echter wel geleerd van de gang van zaken, afgelopen zomer.

"Vorig jaar zijn we begonnen met jonge jongens langer vast te leggen om niet weer in zulke situaties terecht te komen. De spelers die nu uit hun contract lopen of liepen, zijn veelal ook 'corona-uitwerpselen'. Clubs wisten niet hoe ze er financieel voor stonden. Veel contracten werden daarom nog niet verlengd. Dat was door heel Europa zo", aldus Hamstra, die deze zomer Noussair Mazraoui, Zakaria Labyad en Danilo transfervrij zag vertrekken. Van dat trio was alleen de rechtsback onomstreden.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

DoekeDokkuma19
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Toch had ik graag een echte topspits willen zien,dan denk ik aan Batchhuayi,wat zou die moeten kosten?

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor dat geld zou er nog wel meer moeten rondlopen, zuid Amerika of misschien iets in de middenmoot Frankrijk?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen