Meteen complimenten voor De Ligt, Gravenberch en Mazraoui

21 juli 2022, 08:31   Bijgewerkt: 21 juli 2022, 08:38

Matthijs de Ligt, Ryan Gravenberch en Noussair Mazraoui hebben een goede indruk achtergelaten bij hun officieuze debuut voor Bayern München. Julian Nagelsmann is meer dan tevreden over de eerste minuten van het drietal.

Voor Bayern stond woensdagnacht de eerste wedstrijd in de voorbereiding op het programma. DC United werd met 2-6 verslagen, waarbij De Ligt een van de doelpunten verzorgde. De van Juventus overgekomen was al na 94 seconden trefzeker voor zijn nieuwe club. "Hij is goed begonnen", erkent Nagelsmann op de clubwebsite. "Matthijs heeft een briljant doelpunt met zijn linkerbeen gemaakt. Ik zag vandaag op de training al dat hij een sterke pass heeft met zijn linker. Voeg daar nu maar een geweldige afwerking aan toe."

Voor De Ligt duurde zijn debuut een half uur. De verdediger kwam halverwege binnen de lijnen en werd twintig minuten voor tijd naar de kant gehaald. Even werd er gevreesd voor een blessure, maar daar is volgens Nagelsmann geen sprake van. "Hij is niet geblesseerd, er is niets bijzonders gebeurd", aldus de trainer. "Ik denk dat hij morgen weer fit is en zaterdag kan spelen." Dan neemt Bayern München het in een oefenwedstrijd op tegen Manchester City.

Naast De Ligt beleefden ook de van Ajax overgekomen Gravenberch en Mazraoui hun vuurdoop. "Beide spelers doen het goed, vooral op de training", vertelt Nagelsmann. Gravenberch verzorgde vlak voor tijd de assist waaruit Thomas Müller het zesde Bayern-doelpunt maakte. "Ryans laatste pass was briljant. Hij is lang, maar heel snel met zijn voeten. Hij speelde de bal geweldig naar Thomas", zegt Nagelsmann, die ook Mazraoui een compliment uitdeelt. De trainer is vooral onder indruk van het 'sterke positionele spel' van de rechtsback. "Ik ben blij met beiden en ik hoop dat dat in de toekomst ook het geval zal zijn."

Lees ookRazendsnel en wonderschoon doelpunt De Ligt bij Bayern-debuut

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen