'De Jong wil bij gedwongen vertrek het liefst De Ligt achterna'

21 juli 2022, 12:01   Bijgewerkt: 21 juli 2022, 12:13

Frenkie de Jong wil volgens Sport zijn carrière liever niet voortzetten bij Manchester United. Het liefst blijft de 25-jarige middenvelder gewoon bij FC Barcelona. Wordt hij echter tot een vertrek gedwongen, dan ziet hij een overstap naar Bayern München of Chelsea meer zitten dan een dienstverband op Old Trafford.

Het laatste is nog niet gezegd en geschreven in de soap rond De Jong. Duidelijk is dat Barcelona hem om financiële redenen wil verkopen. Met het Manchester United van Erik ten Hag is naar verluidt een akkoord bereikt over een transfersom van maximaal 85 miljoen euro, maar De Jong houdt de boot vooralsnog af. Hij zou liever niet met zijn vriendin Mikky Kiemeney in Manchester willen wonen. Daarnaast schrikt het beleid dat United de afgelopen jaren heeft gevoerd hem af. Het staat hem bovendien tegen dat de club van Ten Hag volgend seizoen niet uitkomt in de Champions League.

Een transfer naar Bayern München zou De Jong om diverse redenen wel zien zitten. De Duitse club speelt ieder jaar om de prijzen, zijn maatje Matthijs de Ligt speelt er sinds kort en München is een aantrekkelijkere stad dan Manchester. De Jong ziet zichzelf ook eerder in Londen dan Manchester wonen. Op sportief gebied heeft Chelsea eveneens een streepje voor op United. The Blues hebben op papier een wat sterkere selectie en komen dit seizoen wel uit in de Champions League.

Bayern München lijkt op dit moment geen concrete interesse in De Jong te hebben, al sloot voorzitter Oliver Kahn na de komst van De Ligt niet uit dat de club zich nog gaat roeren op de transfermarkt. Chelsea is zich flink aan het roeren op transfergebied en lijkt sluimerende belangstelling te hebben voor De Jong, maar de Londense club wil eerst de komst van Jules Koundé en Presnel Kimpembe afronden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zo is dat Frenkie. Niet van de ene naar de andere onrustige club gaan (al lijkt Ten Hag goed te beginnen). Ik kan me niet anders voorstellen dan dat er een grote CL club voor hem gaat komen in de komende weken. Gewoon geduld hebben en je vooral niet naar de uitgang laten duwen door de club die je zelf met hun ''volle verstand'' heeft gekocht.

WolfgangSchoonderwal21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Manchester heeft niet wat Londen heeft. De winkels,maar waarom niet naar Italië? Kan z’n vriendin met de mode mee. Heeft Yolanthe ook

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dadelijk gaat ie het nog hebben over dat hij alles lekker vindt qua eten, behalve sauerkraut mit bratwurst (:

PeterChess
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik begrijp zij voorkeur voor Bayern h helemaal. Chelsea speelt wel CL maar is ook een vergaarbak waar alles maar gekocht wordt.

SjefkeBok21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

@Bigideas. De jong gaat niet uit zichzelf weg maar moet weg. Het liefst wil hij blijven. Ik denk dat ze dat bij Bayern München zelfs waarderen.

Bigideas
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik heb gehoord dat ze bij Bayern liever geen spelers hebben die hun contract niet uitdienen, dus dat lijkt me geen optie.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen