Spelers als Neymar gebruikt als dekmantel voor cokehandel

21 juli 2022, 14:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De eigenaar van het kledingmerkMy Brand werd twee weken geleden aangehouden op verdenking van witwassen en handel in verdovende middelen. Voetballers als Luis Suárez, Neymar en Kenneth Vermeer maakten promotie voor het merk. Dat de onderwereld zich zo makkelijk infiltreert in de voetbalwereld, is volgens sportmarketeer Frank van den Wall Bake vooral de schuld van opportunistische zaakwaarnemers.

Vorige week werd bekend dat Domenico G., de eigenaar van My Brand, is opgepakt. In het huis van de man in Purmerend werd 228.000 euro cash geld en een vuurwapen aangetroffen. Domenico G. strikte de afgelopen jaren meerdere voetballers als ambassadeur voor zijn kledingmerk. Door spelers als Neymar en Suárez promotie te laten doen, probeerde My Brand zo legaal mogelijk over te komen.

"Het staat elke speler natuurlijk vrij om zich beschikbaar te stellen voor reclamedoeleinden. De meeste voetballers zijn dusdanig jong dat ze het kaf niet van het koren kunnen scheiden. Ik vind het daarom de taak van het management om die jongens te beschermen voor dit soort dingen", zegt Van den Wall Bake bij de NOS. "De meeste zaakwaarnemers krijgen commissie op basis van alle inkomsten en zijn dus sneller geneigd om ja te zeggen, omdat ze dan weer twintig procent van die extra inkomsten krijgen."

Ook Glenn Helder was ambassadeur voor My Brand. Hij wil tegenover de NOS niet reageren op de aanhouding van Domenico G. Winnie Haatrecht, zaakwaarnemer van Kenneth Vermeer, wel. "Voetballers krijgen op het hoogtepunt van hun loopbaan twintig tot dertig aanvragen per maand om iets te promoten. Je kan moeilijk een detective inhuren om alles te gaan onderzoeken. Dat is heel simpel", laat hij weten. "Natuurlijk schrik je daarvan, maar het is niet te voorkomen. En ik denk ook niet dat het onze verantwoordelijkheid is als je vijf jaar geleden een shirt hebt aangehad van wat nu blijkt een criminele verdachte."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen