Hoe PSV het gat met Ajax probeert te dichten

22 juli 2022, 13:46   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nog twee weken en het nieuwe Eredivisie-seizoen barst los. Daarmee start ook de strijd om de landstitel, die bloedstollend spannend lijkt te worden. PSV heeft zich de afgelopen tijd flink geroerd op de transfermarkt in de hoop het gat met Ajax te dichten. Zijn de Eindhovenaren dit seizoen in staat de hegemonie van de grote rivaal uit Amsterdam te doorbreken? Bij de Beste-Bookmakers.nl vind je waar je kunt inzetten op jouw favoriet voor het nieuwe seizoen.

Met Ruud van Nistelrooij als opvolger van de naar Benfica vertrokken Roger Schmidt begint een nieuw tijdperk voor PSV. Voor de nieuwe hoofdtrainer wordt een selectie samengesteld waarmee een gooi kan worden gedaan naar het kampioenschap. Zo werd Feyenoord afgetroefd in de strijd om de handtekening van Guus Til, kwam ervaren doelman Walter Benítez over van OGC Nice en werd de in Eindhoven zo geliefde Luuk de Jong teruggehaald. Bovendien versterkte PSV zich met Ki-Jana Hoever, Xavi Simons, Jarrad Branthwaite en Sávio, vier jonge spelers met een mooie toekomst voor zich.

De selectie is dus flink versterkt. Wellicht kan Van Nistelrooij binnenkort nog een nieuwe speler verwelkomen, want PSV heeft interesse in Georginio Wijnaldum. De Eindhovenaren namen deze zomer afscheid van onder meer Mario Götze, Eran Zahavi en Ritsu Doan, maar het moet de opvolger van Schmidt tevreden stellen dat de clubleiding er vooralsnog in is geslaagd Cody Gakpo en Ibrahim Sangaré te behouden. Blijven zij, dan lijkt het erop dat PSV erop vooruit is gegaan ten opzichte van het afgelopen seizoen, waarin Ajax over 34 wedstrijden een maatje te groot bleek.

Ajax levert in

Waar PSV de wind in de zeilen heeft, is het voor Ajax lastig gebleken om de selectie op sterkte te houden. Succestrainer Erik ten Hag werd weggeplukt door Manchester United, terwijl Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui (beiden Bayern München), Sébastien Haller (Borussia Dortmund) en Lisandro Martínez (Manchester United) ook vertrokken. Bovendien wordt er flink getrokken aan een aantal vaste krachten. Er gaat geen dag voorbij of de namen van Jurriën Timber en Antony passeren de revue in het geruchtencircuit.

Op het gebied van ingaande transfers is er ook het nodige gebeurd in Amsterdam. Miljoenen werd uitgegeven om Steven Bergwijn, Owen Wijndal, Calvin Bassey, Francisco Conceição en Brian Brobbey aan te trekken. Zij moeten belangrijke pionnen worden van het 'nieuwe' Ajax, dat onder leiding staat van Alfred Schreuder. De 49-jarige trainer heeft de zware taak de erfenis van Ten Hag op zich te nemen. Onder leiding van de naar Manchester United vertrokken oefenmeester won de Amsterdamse club drie keer de landstitel, twee keer de KNVB Beker en eenmaal de Johan Cruijff Schaal. Bovendien maakte Ajax naam in Europa tijdens het tijdperk-Ten Hag, waarbij het behalen van de halve finale in de Champions League in het seizoen 2018/19 het meest in het oog springt. Schreuder wil op dezelfde voet doorgaan als Ten Hag, maar gaat waarschijnlijk wel werken met een kwalitatief net wat minder sterke selectie.

Het belooft kortom nogal spannend te worden bovenin de Eredivisie, waarbij niet kan worden uitgesloten dat ook andere clubs zich gaan mengen in de strijd om het kampioenschap. Feyenoord heeft door het vertrek van onder meer Tyrell Malacia, Luis Sinisterra en Til een flink jasje uitgedaan, maar Arne Slot bewees vorig seizoen een vechtmachine van zijn spelersgroep te kunnen maken. En dan zijn er nog clubs als AZ en FC Utrecht, die ervan dromen de traditionele top-drie aan te vallen. Maar Ajax en PSV gelden op dit moment nog gewoon als titelfavorieten één en twee, waarbij het gat tussen de twee steeds kleiner wordt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen