Wijndal praat met Van Gaal: "Hoop dat we samen het WK winnen"

22 juli 2022, 18:28

Owen Wijndal heeft contact gehad met bondscoach Louis van Gaal rondom zijn transfer. De vleugelverdediger maakte deze zomer de overstap van AZ naar Ajax voor tien miljoen euro. Nu moet hij, net als bij Oranje, de concurrentiestrijd aangaan met Daley Blind.

Toen de overstap wereldkundig werd gemaakt, kreeg de linksback een berichtje van de bondscoach. Daarin werd de speler gefeliciteerd, maar hij kreeg ook een paar adviezen. "Ik zei: Dankuwel trainer. Ik hoop dat we samen het WK winnen", vertelt Wijndal in gesprek met het Algemeen Dagblad. Voor de transfer officieel was, praatte hij ook al met de keuzeheer van Oranje over de stap.

"We hebben het er natuurlijk wel over gehad", zegt de international. "Ik heb niet zo specifiek gevraagd: 'Trainer, vindt u dit een goede stap, want dan doe ik het'. Maar ik heb wel gevraagd wat hij ervan zou vinden. Toen zei hij: 'Ik denk dat het een goede keuze is.'" Uiteindelijk kwamen de clubs eruit, waardoor Wijndal zich dit seizoen mag laten zien in de Champions League. Doet hij het daarin goed, is een basisplaats bij het Nederlands elftal weer een stap dichterbij.

"Hij gaf me nog tips mee om te verbeteren. Dat ging het over omschakelen naar verdedigen toe, dat ik dat goed in de gaten moest houden. Dat was voor mij ook wel een heel bijzonder appje, dat de bondscoach je feliciteert", aldus Wijndal, die met Tyrell Malacia nog een serieuze concurrent heeft. Hij maakte deze zomer de overstap van Feyenoord naar Manchester United.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jeuk
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Moet je heel erg je best doen want Malacia laat zien dat die van waarde is bij United.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen