Zinchenko neemt liefdevol afscheid na miljoenendeal: "Ik heb genoten"

22 juli 2022 – Arsenal heeft de komst van Oleksandr Zinchenko wereldkundig gemaakt. De voetballer, die bij de landskampioen werd omgeturnd van aanvallende middenvelder naar vleugelverdediger, maakt na zes jaar een binnenlandse transfer. In die periode groeide hij uit tot gewaardeerde kracht, maar een onomstreden basisspeler werd hij nooit onder Pep Guardiola.

Zinchenko neemt liefdevol afscheid na miljoenendeal: "Ik heb genoten"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Oekraïner kost Arsenal 35 miljoen euro. Dat bedrag betaalde de club eerder ook al aan de competitiegenoot voor de komst van Gabriel Jesus. Trainer Mikel Arteta is blij met de aanwinst. Hij werkte jarenlang als assistent-trainer bij City en weet dus wat de voetballer allemaal in zijn mars heeft. "Hij is een speler met veel kwaliteiten, die ons aanvallend en in defensief opzicht kan helpen. Oleksandr is een geweldig persoon, met een prachtig karakter."

De sportief directeur van Manchester City, Txiki Begiristain, kan die woorden beamen op de clubwebsite. "Hij is geweldig, als voetballer en als persoon. Hij mag heel trots zijn op zijn periode bij City. Hij heeft ons geholpen om geweldige dingen te bereiken. De manier waarop hij zich heeft gedragen is een voorbeeld voor iedereen.  Zijn professionaliteit en arbeidsethos waren uitzonderlijk en we wensen hem allemaal veel succes bij het begin van dit nieuwe hoofdstuk in zijn carrière."

Zinchenko kijkt met een goed gevoel terug op zijn periode bij The Citizens, vertelt hij. "Het tekenen voor Manchester City heeft mijn leven veranderd. Ik zal altijd dankbaar zijn voor de kans die ze me hebben gegeven. Het is een bijzondere club en dit is een bijzondere periode geweest. Het is ongelooflijk om 10 trofeeën te hebben gewonnen en ik ben enorm trots op alles wat we samen hebben bereikt. Ik heb genoten. Samenwerken met spelers van wereldklasse en met Pep Guardiola was een absoluut voorrecht", aldus de voetballer.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Premier League

gerelateerd