'Barcelona telt weer tientallen miljoenen neer en troeft Chelsea af'

23 juli 2022, 11:59   Bijgewerkt: 23 juli 2022, 12:18

Het heeft er alle schijn van dat niet Chelsea, maar FC Barcelona de nieuwe werkgever wordt van Jules Koundé. De Spaanse journalist Gerard Romero beweert dat Barça en Sevilla zaterdagmorgen een principe-akkoord hebben bereikt over de transfer van de 23-jarige centrumverdediger. De deal is volgens hem voor '99 procent' rond. Naar verwachting worden de laatste details de komende uren uitgewerkt.

Alles wees er de afgelopen dagen op dat Chelsea de strijd om Koundé had gewonnen. Een Londens bod van 65 miljoen euro werd geaccepteerd door Sevilla, zo meldden diverse media. Barcelona was ook geïnteresseerd, maar kon het bod van Chelsea niet evenaren. Daarmee leek de strijd om Koundé beslist, ware het niet dat Barça de komst van de gewilde verdediger niet uit het hoofd zette.

Inmiddels lijkt ook Barcelona een (principe-)akkoord met Sevilla te hebben bereikt over de transfer van Koundé. En dat is slecht nieuws voor Chelsea, daar de verdediger het liefst naar de club uit de Catalaanse hoofdstad verhuist. Als de clubs de laatste plooien gladstrijken, moet Barça er alleen nog met Koundé uit zien te komen. Dat lijkt op voorhand geen probleem te zijn.

Barcelona is deze zomer behoorlijk actief op de transfermarkt. Robert Lewandowski (45 miljoen euro), Raphinha (58 miljoen euro), Franck Kessié (transfervrij) en Andreas Christensen (transfervrij) werden aangetrokken en daar lijkt Koundé nu bij te komen. Ondertussen probeert Barça onder meer Frenkie de Jong en Memphis Depay te slijten. De Jong staat in de nadrukkelijke belangstelling van Manchester United, terwijl Memphis ook aan clubs uit de Premier League wordt gelinkt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen