Richairo Zivkovic keert na vijf jaar terug in de Eredivisie

23 juli 2022, 15:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Richairo Zivkovic is de nieuwe spits van FC Emmen. De promovendus heeft de komst van de 25-jarige aanvaller maandagmiddag via de officiële kanalen bekendgemaakt. Zivkovic tekent in Emmen een contract voor één seizoen met een optie voor een extra jaar.

Zivkovic komt over van Rode Ster Belgrado, waar hij tot voor kort beschikte over een contract dat nog twee jaar doorliep. "Ik heb in het buitenland geweldige ervaringen gehad, maar de laatste tijd minder minuten gemaakt dan ik had gewild. Daarnaast wilde ik graag terug naar Nederland en FC Emmen biedt me die kans. Ik kijk ernaar uit om alles te geven in een vol stadion in Drenthe", aldus de spits.

Zivkovic streek een jaar geleden neer in Belgrado. De club uit de Servische hoofdstad won afgelopen seizoen de landstitel, maar niet dankzij de Nederlandse aanvaller. Zivkovic kwam slechts negen keer in actie in de competitie (één basisplaats, acht invalbeurten) en scoorde geen enkele keer. In de Europa League en nationale beker kwam hij tot vijf wedstrijden en één goal. Onlangs besloten de speler en club een einde aan de samenwerking te maken, waardoor voor Emmen de weg vrij lag om Zivkovic in te lijven.

Emmen richtte deze zomer aanvankelijk zijn pijlen op Bas Dost, maar hij tekende een contract bij FC Utrecht. Zivkovic zal bij Emmen voor het eerst sinds 2017 weer te bewonderen zijn in de Eredivisie. De aanvaller kwam in Nederland uit voor FC Groningen, Ajax, Willem II en FC Utrecht. In het buitenland speelde hij bij KV Oostende, Changchun Yatai (China), Sheffield United, Guangzhou City (China) en sinds vorig jaar Rode Ster Belgrado.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

1pietgerrist
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen