Cambuur vervult met transfervrije oplossing laatste keepersvacature

23 juli 2022, 16:49   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het keepersbestand van SC Cambuur is weer compleet. De Friese club huurde begin deze maand de 22-jarige João Virginia van Everton en heeft nu ook de 35-jarige Robbin Ruiter aangetrokken. De ervaren doelman tekende een eenjarig contract en zal waarschijnlijk als back-up achter de Portugees Virginia dienen. 

De club maakte de komst van Ruiter zaterdagmiddag wereldkundig. Tot dan zat de keeper - die in zijn loopbaan bij FC Utrecht, PSV en Willem II al 149 Eredivisieduels keepte - zonder club. Nadat hij afgelopen winter uit Tilburg vertrok, leek hij even bij Ajax terecht te kunnen. De Amsterdammers kozen toen echter voor Przemyslaw Tyton, waardoor Ruiter nu voor zijn eerste dienstverband sinds een halfjaar tekende.

Technisch manager Foeke Booy legde op de clubwebsite uit waarom hij Ruiter graag aan de selectie van Cambuur toevoegde. "Robbin weet als geen ander wat er wordt gevraagd in het betaald voetbal en is met zijn rust en ervaring een waardevolle toevoeging aan onze selectie. Samen met João Virginia en Brett Minnema hebben we nu alle keepersposities voor komend seizoen ingevuld."

Transfers SC Cambuur

Ruiter is de vierde zomerversterking voor SC Cambuur, dat eerder naast de komst van Virginia ook Remco Balk huurde van FC Utrecht en Silvester van der Water kocht van Orlando City. Daartegenover stond het vertrek van Erik Schouten, Nick Doodeman (beide Willem II), Issa Kallon, Sonny Stevens (beide nog clubloos), Patrick Joosten (terug naar FC Groningen na huur) en Tamás Kiss (terug naar Puskás AFC na huur). 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen