Bergwijn vond Tadic 'het irritantst': "Vervelend om tegen te spelen"

23 juli 2022, 19:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Bergwijn trekt deze periode veel aandacht bij Ajax. De aanvaller werd aangetrokken voor 31,25 miljoen euro, waarmee hij deze zomer het record van duurste club- én Eredivisie-aankoop ooit brak. Ook de NOS zocht hem in Amsterdam op om over zijn transfer te praten. 

"Ik heb niet het gevoel dat ik gefaald heb daar", zei hij over zijn vertrek bij Tottenham Hotspur, waar hij nooit basisspeler heeft kunnen worden. "Ik denk dat ook gewoon een beetje pech heb gehad. Als voetballer moet je soms gewoon geluk hebben. Ik heb heel veel trainers gehad, heb goede wedstrijden gespeeld, heel veel mooie dingen laten zien, maar voor mij was het gewoon beter om een nieuwe stap te maken."

Zoals veel internationals liet ook Bergwijn het naderende WK meewegen in zijn beslissing. "Ik denk dat deze stap perfect bij me past, ook met het oog op het WK natuurlijk. Je moet het sowieso zelf laten zien, het maakt eigenlijk niet uit waar je speelt. Maar voor mij is dit gewoon een stap vooruit. Qua voetbal, qua alles eigenlijk. Natuurlijk heb ik het met de bondscoach over Ajax gehad, omdat Ajax interesse toonde. Maar ik denk dat het voor de bondscoach gewoon belangrijk is dat ik regelmatig speel."

Tadic

Inmiddels is Bergwijn al enkele weken ploeggenoot van enkele spelers die hij in zijn PSV-tijd nog als tegenstander had. Wie hij 'het irritantst' vond om tegenover zich te hebben? "Tadic was vervelend om tegen te spelen. Hij is sterk en ziet het spelletje, maar is ook slim. Hij betrekt het publiek erbij en praat met scheidsrechters. Dat heeft ook met ervaring te maken. Hij is een echte aanvoerder."

Lees ook: Bergwijn spreekt voorkeur uit na Ajax-komst: "Daar hou ik wel van"

Lees ook: Bergwijn treft oude club bij debuut: "Voor PSV is dit dé wedstrijd"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Koningtoto
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kan me voorstellen dat het voor tegenstanders een ontzettend irritante en vervelende speler is, maar als hij in je team zit is het geweldig. Veel beslissende passes, inzicht, ervaring, en rust in het team.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen