Willem II-debacle Lyon irriteert Bosz: "We waren heel slecht"

23 juli 2022, 19:33

De forse 5-0 nederlaag van Olympique Lyonnais tegen Willem II is slecht gevallen bij trainer Peter Bosz. Zijn ploeg speelde weliswaar voor een groot deel in een B-formatie, maar de prestaties en het resultaat vond hij desalniettemin onacceptabel. 

"Tegen een ploeg als Willem II kun je niet met 5-0 verliezen", was hij duidelijk op het clubkanaal. "Maar deze nederlaag is verdiend. We waren heel slecht. Het doel was vandaag om negentig minuten te blijven gaan, maar als je al bij rust met 3-0 achterstaat, moet een bepaald eergevoel hebben om dat in de tweede helft te herstellen. Dat ontbrak vandaag."

Lees ook: Willem II geeft Feyenoord het goede voorbeeld en verrast Lyon

De mentaliteit die nodig was zag Bosz bij Willem II wel terug. "Het is een kwestie van willen, van mindset. De spelers van Willem II wilden vandaag écht winnen", zag hij bij de tegenstander, in tegenstelling tot bij zijn eigen ploeg. "Morgen zullen we een heel ander Lyon zien dan we vandaag zagen."

Feyenoord

Met die laatste zin doelde Bosz op de volgende oefenwedstrijd die een dag later al op het programma staat. Om 16:45 uur trapt Lyon in De Kuip af tegen Feyenoord. Nadat het voornamelijk de B-garnituur was die tegen Willem II in actie kwam, wordt daar Bosz' eerste elftal op het veld verwacht. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen