PSV wint laatste test en gaat met vertrouwen cruciale weken in

23 juli 2022, 20:02   Bijgewerkt: 23 juli 2022, 20:10

PSV heeft de laatste test in aanloop naar de start van het nieuwe seizoen met succes afgerond. De oefenwedstrijd in eigen huis tegen Real Betis werd met 2-1 gewonnen. Cody Gakpo tekende bij zijn rentree al vrij snel voor de openingstreffer, waarna het uiteindelijk Phillipp Mwene was die op fraaie wijze voor de overwinning zorgde.

Trainer Ruud van Nistelrooij gaf zelf ook al aan de wedstrijd tegen Real Betis als een serieuze laatste test te zien. Het was daarom ook interessant om te zien in welke formatie hij zou aantreden. Zo koos hij in zijn sterkste elf bijvoorbeeld voor Ki-Jana Hoever en Guus Til boven Phillipp Mwene en Xavi Simons. Ook Cody Gakpo was een welkome naam in de basiself. Hij ontbrak de laatste wedstrijden vanwege een blessure, maar bewees bij zijn rentree direct weer hoe belangrijk hij kan zijn voor de Eindhovenaren.

Hij had er namelijk slechts zeven minuten voor nodig om alweer trefzeker te zijn. Na geweldig voorwerk van Ibrahim Sangaré, Til en Noni Madueke passeerde hij de keeper in de verre hoek. Kansen waren er om die score verder uit te bouwen, maar 1-0 zou ook de ruststand blijken. In de tweede helft stond deze tussenstand echter niet lang op het scorebord. Juanmi zette de Spanjaarden met een kopbal weer op gelijke hoogte. Het antwoord kwam een kwartier later echter van Mwene - inmiddels ingevallen voor Hoever. Weer was Madueke belangrijk bij de voorbereiding, waarna de bal met wat geluk bij de back terecht kwam. Zijn afronding was voortreffelijk: via de paal liet hij de doelman in de verre hoek kansloos. 

Andrés Guardado

Naast de doelpunten en het resultaat viel er nog meer te genieten voor het aanwezige PSV-publiek. De wedstrijd tegen Betis betekende namelijk ook een tijdelijke terugkeer van Andrés Guardado. De nu 35-jarige Mexicaanse middenvelder speelde tussen 2014 en 2017 101 wedstrijden voor de Eindhovense club, waar hij duidelijk niet vergeten was. De oudgediende werd met luid applaus ontvangen en ook na de wedstrijd nog uitvoerig toegezongen. 

Cruciale weken

Maar belangrijker voor PSV is dat het met dit resultaat vertrouwen heeft getankt voor de belangrijke weken die komen gaan. Volgende week zaterdag staat in de eerste officiële wedstrijd van het seizoen direct een prijs op het spel. In Amsterdam strijdt de club namelijk met Ajax om de Johan Cruijff Schaal. Drie dagen later moet het aan de bak tegen AS Monaco, dat over twee wedstrijden verslagen moet worden om kans te blijven maken op Champions League-deelname. Tussendoor opent het ook het Eredivisieseizoen met de thuiswedstrijd tegen FC Emmen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen