Parsons verklaart lastige keuzes in opstelling: "De kracht van ons team"

23 juli 2022, 20:40

Mark Parsons staat om 21.00 uur voor zijn belangrijkste wedstrijd als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen tot dusver. In de kwartfinale van het EK wacht een loodzware klus tegen Frankrijk, een van de favorieten voor de eindzege. Des te opvallender is het dat Parsons juist voor dat duel de nodige wijzigingen doorvoerde.

"Het proces is hetzelfde als altijd: we zetten een team neer waarmee we denken succesvol te kunnen zijn", zo begon Parsons zijn uitleg in gesprek met de NOS. Hij legde bijvoorbeeld uit waarom hij back Kerstin Casparij, die tot dusver alleen als invaller speelde, opstelt ten koste van basisspeelster Aniek Nouwen. "Tegen Portugal en Zwitserland heeft ze zich aan het eind van de wedstrijd echt geholpen. De vleugelaanvallers van Frankrijk zullen ons aan beide kanten problemen bezorgen. We moeten echt als team verdedigen."

Naast Nouwen werd met Jill Roord nog een basisspeler gepasseerd. "Om het team in balans te krijgen", legde Parsons uit. Of dat een moeilijke beslissing was? "Ja, natuurlijk. Maar je kijkt altijd naar hoe we het team het best kunnen neerzetten. En Nouwen en Roord zijn allebei klaar om dit team te helpen. De kracht van ons team is tot nu toe geweest dat de speelsters die startten het goed gedaan hebben, en de speelsters die invielen ook heel belangrijk zijn geweest. Dat zal vanavond niet anders zijn."

Miedema

De naam in de opstelling die direct in het oog springt, is die van Vivianne Miedema. De spits moest twee wedstrijden missen door corona, maar is voor deze belangrijke kwartfinale net op tijd hersteld. "Ze moest de trainingen goed doorkomen. We kunnen daarin geen stappen overslaan, maar de energie voelde je op dag één al. Dat was voor mij een teken dat het goed ging. Ik ken Viv, en er was geen kans dat ze vandaag níét zou spelen."

Lees ook: Opstelling Oranje: Parsons gooit aanval om bij terugkeer Miedema

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen