Conte haalt na winst op Van Bronckhorst uit naar Bayern München

23 juli 2022, 20:55

Antonio Conte zag zaterdagmiddag nog maar eens hoe belangrijk Harry Kane is voor zijn Tottenham Hotspur. De ploeg won de oefenwedstrijd tegen het Rangers FC van Giovanni van Bronckhorst met 2-1, waarbij de spits beide doelpunten maakte. Aan een vertrek van de sterkhouder wil Conte dan ook niet denken.

De ploeg van Van Bronckhorst begon nog goed aan de wedstrijd en kwam halverwege de eerste helft op een 1-0 voorsprong via Antonio Colak. Na rust wist Kane de wedstrijd echter hoogstpersoonlijk om te buigen. De gelijkmaker was het gevolg van een fraaie actie, waarbij de spits zijn man uitkapte en ineens richting de verre hoek uithaalde. Nog geen zes minuten later controleerde hij een wat lastige pass van Heung-Min Son, waarna hij met een halve volley de doelman opnieuw wist te passeren en voor de eindstand van 1-2 tekende.

Kane naar Bayern München?

Dat de spits op de persconferentie na de wedstrijd onderwerp van gesprek was, was dan ook niet vreemd. Dat de uitgesproken interesse van Bayern München-trainer Julian Nagelsmann aan bod kwam, stoorde Conte echter. "De situatie bij Tottenham is duidelijk. We hebben een duidelijk plan en Harry is een belangrijk onderdeel van ons project. Het zijn enkel geruchten", zei hij over de mogelijkheid dat Kane naar München verhuist.

"Zelf ben ik een trainer die er niet van houdt om openlijk over spelers van andere clubs te praten. Als ik interesse zou hebben in een speler, spreek ik met de club en speel ik het niet via de media. Dit vind ik respectloos naar de andere club toe", doelde hij op de teksten van Nagelsmann. De Duitser vertelde een dag eerder nog dat hij Kane er graag bij zou willen hebben, maar dat het prijskaartje mogelijk een probleem is.