Van Nistelrooij duidelijk over zwaar schema met Ajax en Monaco

23 juli 2022, 21:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV beleeft van alle Eredivisieclubs waarschijnlijk de allerzwaarste seizoensstart. De Eindhovenaren beginnen volgende week zaterdag al met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal tegen Ajax, waarna het in twee weken tijd ook nog strijdt met AS Monaco om een plek in de Champions League én de Eredivisie begint tegen FC Emmen. De vraag klonk of de wedstrijd tegen Ajax wel zo serieus genomen moest worden, maar het antwoord van trainer Ruud van Nistelrooij was duidelijk.

"Wij gaan elke wedstrijd maximaal benaderen", vertelde Van Nistelrooij na de met 2-1 gewonnen 'laatste test' tegen Real Betis voor de camera van ESPN. "Wij kijken natuurlijk naar de wedstrijden die erna komen, maar we weten ook hoe serieus die wedstrijd is voor ons. Zeer serieus", maakte de trainer duidelijk. Dat de twee zware wedstrijden tegen AS Monaco gaan uitmaken of PSV zicht houdt op Champions League-voetbal, maakt daarbij geen verschil. 

Wat dat betekent voor zijn opstelling, weet Van Nistelrooij nog niet precies. "We moeten kijken hoe iedereen uit deze wedstrijd is gekomen en welke jongens eventueel nog kunnen aanhaken. Dan gaan we heel goed plannen richting de komende week, met Ajax, Monaco, Emmen en de terugwedstrijd tegen Monaco. Dat zijn vier wedstrijden die we kunnen gaan plannen, waarbij we ook kijken naar de fitheid van de spelers en de manier van spelen ten opzichte van de tegenstanders. Er zijn genoeg mogelijkheden, maar we gaan er elke wedstrijd maximaal voor."

Sávio en Branthwaite

Intussen wacht Van Nistelrooij ook af wanneer hij over versterkingen Sávio en Jarrad Branthwaite kan beschikken. De twee hebben al getekend, maar wachten nog op hun werkvergunning. "Hopelijk is het papierwerk snel afgerond, zodat ze officieel kunnen starten in de teamtrainingen en de wedstrijden. Daar wachten we nu nog op. Ik weet het juridische verhaal niet precies, maar het moet nu rond gaan komen. Hopelijk gebeurt dat snel."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen