Oranje moet meerdere erkennen in Frankrijk en strandt op EK

23 juli 2022, 23:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het EK zit erop voor de Oranje Leeuwinnen. De ploeg van Mark Parsons bleek niet opgewassen tegen Frankrijk. De kwartfinale werd in de verlenging beslist. Na een overtreding van Dominique Janssen maakte Ève Périsset vanaf de penaltystip het enige doelpunt van de wedstrijd (1-0).

Ondanks dat Oranje de regerend Europees kampioen is, gold Frankrijk in Rotherham als favoriet. De Fransen maakten hun favorietenstatus vanaf het eerste fluitsignaal meer dan waar. De Leeuwinnen werden overlopen en mochten van geluk spreken dat zij zonder tegendoelpunten de rust haalden. Delphine Cascarino raakte namens Frankrijk de paal, Stefanie van der Gragt haalde tweemaal de bal van de lijn en Daphne van Domselaar verrichtte diverse reddingen.

De theepauze deed Oranje goed. Waar de Leeuwinnen voor rust weinig in te brengen hadden, stichtten zij in het eerste kwartier na rust meerdere malen gevaar in het Franse strafschopgebied. Tot hele grote kansen leidde dat niet, al kreeg Vivianne Miedema uit een hoekschop nog wel een aardige mogelijkheid om tegen de verhouding in de 0-1 op het scorebord te zetten.

Nadat de Nederlandse storm ging liggen, was het weer de beurt aan Frankrijk. De Fransen waren minder dwingend dan voor rust, dat wel. Toch kregen zij ook in de tweede helft meerdere mogelijkheden om de kwartfinale te beslissen. Onder meer Wendie Renard en Cascarino kregen de bal er echter niet in. Dat lag niet alleen aan de onzorgvuldige afwerking, maar ook aan Van Domselaar. Zij bleek telkens een sta-in-de weg voor de Fransen.

Maar ook Van Domselaar kon niet voorkomen dat Oranje in de verlenging alsnog kopje onder ging. Aan het einde van de eerste helft van de verlenging maakte Dominique Janssen in het strafschopgebied een overtreding op Kadidiatou Diani. Na inmenging van de VAR werd de bal op de stip gelegd. Périsset ging achter de bal staan en maakte geen fout. De moegestreden Leeuwinnen hadden daarna nog een kwartier om de schade te repareren, maar kwamen er niet meer aan te pas.

Zo is Oranje de Europese titel definitief kwijt. Voor Frankrijk gaat het EK verder met een halve finale tegen Duitsland. Engeland en Zweden zijn de andere landen die nog meedoen om de toernooiwinst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon een wonder dat deze wedstrijd 120minuten duurde . Geen enkele kans ,geen enkele aanspraak op wat dan ook . De nos met hun "analisten" lachwekkend.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen