Nagelsmann schrikt van fitheid De Ligt: "Moet hard aan het werk"

24 juli 2022, 15:02

Julian Nagelsmann is deze week geschrokken van de fysieke staat waarmee Matthijs de Ligt zich in de Verenigde Staten meldde voor het trainingskamp van Bayern München. De van Juventus overgenomen verdediger moet nog forse stappen zetten om mee te kunnen in het niveau van de topclub.

De Ligt oogt nauwelijks klaar voor negentig minuten, zo geeft Nagelsmann toe. Bij een conditietest haakte de 22-jarige verdediger deze week al vroeg af. "Het was voor ons een hartstikke normale training, maar hij vertelde dat hij niet echt fit werd gehouden in Italië", zei de coach in gesprek met Duitse media. "We moeten echt keihard met hem aan het werk."

Lees ook: De Ligt looft Van Dijk: "Als enige zeker van zijn plek in Oranje"

De Ligt wist niet wat hij meemaakte, als we de woorden van Nagelsmann moeten geloven. "Na afloop van de training zei hij dat hij in vier jaar nog nooit zo hard had hoeven trainen. En dat terwijl het voor ons dus een normale training was", aldus de oefenmeester, die De Ligt afgelopen week verwelkomde nadat Bayern zeventig miljoen euro overmaakte naar Juventus.

Afgelopen nacht kwam De Ligt tegen Manchester City als invaller binnen de lijnen. In de eerste helft had Erling Haaland al voor het enige doelpunt van de wedstrijd getekend. De Noorse spits schoot in de dertiende minuut raak namens zijn nieuwe werkgever.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Heerlijk, zet die Maffia club uit Italië maar weer met beide benen op aarde.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen