Feyenoord geeft signaal af en houdt Slot extra jaar in de Kuip

24 juli 2022, 14:28

Feyenoord heeft het contract van Arne Slot met een jaar verlengd. De oefenmeester ligt daardoor nu vast tot de zomer van 2025 in Rotterdam. Afgelopen februari lichtte Feyenoord al een optie in het contract van de hoofdcoach, waardoor zijn verbintenis tot medio 2024 doorliep. Met zijn nieuwe contract geeft Feyenoord overduidelijk een signaal af.

Feyenoord vestigt alle hoop namelijk op Slot, die het volledige vertrouwen krijgt om Feyenoord op termijn weer mee te laten doen om de landstitel. Afgelopen seizoen debuteerde de oud-middenvelder als oefenmeester bij Feyenoord met een plek in de finale van de Conference League. Bovendien leidde hij de Rotterdammers naar de derde plaats in de Eredivisie.

"In Arne zien we de juiste man om het eerste elftal de komende jaren te blijven leiden", verklaart algemeen directeur Dennis te Kloese de verlenging op de website van Feyenoord. "Hij heeft op meerdere vlakken aangetoond een vakman te zijn en zowel op de korte als lange termijn grote ambities te koesteren met een werkwijze waarmee hij het maximale uit zijn elftal weet te halen. Daarvan hebben we het afgelopen seizoen al het nodige resultaat gezien. Nu is het zaak om de volgende stappen te zetten op de al ingeslagen weg. Een weg die we met veel vertrouwen samen met deze trainer bewandelen."

Slot werkte eerder als assistent bij SC Cambuur en als hoofdcoach bij AZ. Met laatstgenoemde club streed hij in 2020 om de landstitel, tot het coronavirus een streep zette door de ontknoping van het seizoen. Voor komend seizoen wacht Slot een pittige klus met Feyenoord. De Rotterdammers zagen basisspelers Tyrell Malacia, Reiss Nelson, Guus Til, Cyriel Dessers en Luis Sinisterra vertrekken. De coach hoopt dat Feyenoord zich nog op diverse plekken gaat versterken.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen