'Manchester United en Chelsea azen op handtekening van Dumfries'

24 juli 2022, 21:03   Bijgewerkt: 25 juli 2022, 09:58

Chelsea en Manchester United zitten weer in elkaars vaarwater. De clubs vechten deze zomer behoorlijk wat gevechten uit op de transfermarkt, al is dat tot dusver voor beide ploegen nog geen succes geworden. Nu zouden de Engelse clubs de situatie van Denzel Dumfries nauwlettend in de gaten houden.

De financiële situatie van Internazionale is allesbehalve rooskleurig. De club moet deze zomer minstens voor zestig miljoen euro verkopen. Dumfries wordt door de Italiaanse club getaxeerd op veertig miljoen euro. Een bedrag dat de Engelse clubs wel kunnen betalen, als ze serieus werk gaan maken van de Nederlander. De vleugelverdediger maakte afgelopen seizoen een behoorlijke indruk in Milaan, maar de club denkt dat hij niet onvervangbaar is. Daarom kan er gepraat worden over een vertrek.

Manchester United-manager Erik ten Hag shopt deze zomer in een Nederlandse vijver en zou wel oren hebben naar een samenwerking met de rechtsback, die bekendstaat om zijn inzet en power. Dat zou perfect in de Premier League passen, denkt de trainer. Hij hoopt Aaron Wan-Bissaka te kunnen slijten en zou dan zijn landgenoot willen halen. Maar Chelsea zit dus ook op het vinkentouw, weet La Gazzetta dello Sport.

Dumfries was in zijn debuutseizoen goed voor vijf doelpunten en evenveel assists in de Italiaanse competitie. Inter betaalde destijds circa vijftien miljoen euro aan PSV voor de rechtsback, die nu dus minstens het driedubbele op moet leveren. Deze zomer waren Chelsea en Manchester United ook al in de race om Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong. De verdediger ging naar Bayern München, de middenvelder is nog steeds speler van FC Barcelona.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen