'Pechdag Heerenveen: talent vertrekt en Van Hooijdonk-deal ver weg'

25 juli 2022, 09:55

Ondanks het mooie weer, zal het gezicht van Ferry de Haan op onweer staan. De technisch directeur van de Friese club zou namelijk twee keer slecht nieuws hebben gekregen zondag. PSV wil een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding wegkapen, terwijl Sydney van Hooijdonk lijkt momenteel niet terug te keren in het Abe Lenstra Stadion.

Van Hooijdonk maakte afgelopen winter op huurbasis de overstap van Bologna naar Heerenveen. Hij vormde een koppel met Amin Sarr en kwam uiteindelijk tot zes doelpunten. De Friezen wilden dolgraag met hem verder, maar het is de vraag of de Italiaanse club mee wil werken aan een tijdelijk vertrek. De aanvaller zou nog niet goed genoeg worden bevonden om kans te maken op een basisplaats, maar momenteel zijn er weinig andere smaken.

Er werd gehoopt op de komst van FC Groningen-aanvaller Jørgen Strand Larsen, maar de clubs hebben nog geen akkoord bereikt. Daarom wil de Serie A-ploeg de Nederlander niet naar het Abe Lenstra Stadion laten terugkeren. Volgens Corriere di Bologna moeten de Friezen nog langer geduld hebben of op zoek naar een andere aanvalsleider.

Tygo Land op PSV-radar

Heerenveen raakt waarschijnlijk ook nog een van de grootste talenten uit de jeugdopleiding kwijt. Tygo Land tekende op zijn vijftiende een contract in Friesland, waarmee hij de jongste contractspeler ooit is voor de club. De kans lijkt klein dat hij ook de jongste debutant gaat worden, aangezien PSV dicht bij een deal is. De Eindhovenaren betalen volgens het Eindhovens Dagblad meer dan een half miljoen euro voor de middenvelder, die inmiddels zestien is.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen