Müller wil Van Dijk-scenario met komst De Ligt: "Moeten het hopen"

25 juli 2022, 09:41

Thomas Müller

AM, M (C) - Bayern München
€24M
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/thomas-muller">Thomas Müller
A - Baunatal
Meer info
' href="https://www.fcupdate.nl/voetballers/thomas-muller-29424">Thomas Müller is blij met de komst van Matthijs de Ligt. De verdediger maakte onlangs voor tientallen miljoenen euro de overstap van Juventus naar Bayern München. Hij moet de ploeg van meer defensieve zekerheid voorzien, al weet de Duitse routinier niet of dat gaat lukken. Dat heeft volgens hem alles met de speelstijl te maken.

"Ons imago is al jaren dat we een kwetsbare defensie hebben. Eigenlijk is dat niet heel gek. Als je ongeveer honderd doelpunten maakt in een seizoen sta je nou eenmaal niet rond het eigen strafschopgebied. Wij verdedigen altijd ver naar voren, waardoor we kwetsbaarder zijn in de omschakeling", vertelt Müller in gesprek met BILD. "Je komt automatisch vaker in moeilijke situaties dan wanneer je een Italiaanse stijl hebt."

De aanvaller annex aanvallende middenvelder wil zijn nieuwe ploeggenoot niet vergelijken met Virgil van Dijk, die de natuurlijke leider is van Liverpool. Sinds hij bij de Engelse ploeg speelt, wordt prijs na prijs gepakt. "Of De Ligt voor ons zijn koningstransfer kan zijn, zal moeten blijken. We moeten het hopen. Uiteindelijk gaat het niet alleen om het vastleggen van topverdedigers, we moeten er als ploeg voor zorgen dat het de achterhoede makkelijker wordt gemaakt."

Hoe succesvol de periode van De Ligt wordt, is afwachten. Desondanks is Müller nu al blij met de deal. "We geven een belangrijk signaal af. Niet alleen naar de buitenwacht, maar ook naar onze ploeg. Het is duidelijk dat wij successen willen behalen met zijn komst. Dit is een transferzomer met uitroeptekens", aldus de Duitser. Eerder werden Ryan Gravenberch, Noussair Mazraoui en Sadio Mané al gehaald. Daar staat wel het vertrek van Robert Lewandowski tegenover.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HarmDeleede21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als bayern ook van dijk haalt zijn ze wel weer sterk net zoals met hummels en boateng en niet te passeren

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen