Slot verwacht kwaliteitsinjectie: "Zijn daar heel hard mee bezig"

25 juli 2022, 09:36

Feyenoord verloor zondagmiddag van Olympique Lyon. Het was voor Arne Slot geen verrassing dat de Franse ploeg een maatje te groot was. Lyon haalde deze zomer al meerdere grote namen in de personen van Alexandre Lacazette, Corentin Tolisso en Nicolas Tagliafico. De trainer van de Rotterdammers hoopt in de komende weken ook extra kwaliteit aan zijn team toe te voegen.

"Een nieuwe linksback is hetgeen waarnaar we het meest op zoek zijn. We zijn daar heel hard mee bezig. Dat het soms wat langer duurt, heb je niet altijd in eigen hand", wordt de oefenmeester geciteerd door het Algemeen Dagblad. Volgens Slot heeft dat te maken met de financiële situatie. "Als je marktconforme prijzen wil betalen, en dat moeten wij, dan heb je soms iets meer geduld nodig. Of ik dat geduld nog kan opbrengen? Oh, jazeker."

Naast een linksback wil de trainer ook nog een spits, een buitenspeler en een centrale verdediger aan zijn selectie toevoegen. "Ik heb het gevoel dat we dichtbij zijn met een aantal versterkingen. We zijn alleen niet in staat om even twee, drie miljoen meer te betalen dan de marktwaarde van een speler, omdat we dan voor een andere speler misschien weer geld tekort komen. We hebben nu een beter gevulde portemonnee, maar we moeten nog steeds heel kritisch kijken naar hoe we het geld uitgeven", aldus Slot, die ondanks de 0-2 nederlaag positief bleef.

Hij zag meerdere verzachtende omstandigheden. Gernot Trauner was geblesseerd, de club verkocht meerdere sterkhouders en Lyon is volgens hem een 'heel sterk' team. "We hebben geprobeerd om de tegenstander hoog en agressief onder druk te zetten. Dat was al een stuk beter dan de weken hiervoor, ook al lukt het ons nog maar mondjesmaat om tot kansen te komen. Maar er gaan zoals gezegd nog spelers bij komen, waardoor de concurrentie ook weer toeneemt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen