Jahanbakhsh afgemaakt: "Hij moet Excelsior of NAC gaan helpen"

25 juli 2022, 09:33   Bijgewerkt: 29 december 2022, 13:29

Rob Jacobs heeft geen goed woord over voor Alireza Jahanbakhsh. De aanvaller werd vorig seizoen met hoge verwachtingen naar [a,https://www.footballtransfers.com/nl/teams/nl/feyenoord,_blank,Feyenoord] gehaald, maar heeft nauwelijks kunnen imponeren. In het oefenduel met Olympique Lyon vond de oud-trainer dat Jahanbakhsh weer te weinig bracht voor de Rotterdamse equipe.

"Je vraagt je af wie in godsnaam bij Feyenoord een goal moet maken. Je kunt elke wedstrijd met 1-0 winnen, maar wie gaat dat doelpunt dan maken? Als je scoort, kun je winnen en dan komt er sfeer in de ploeg. Dan wordt alles beter…", stelt Jacobs in gesprek met RTV Rijnmond. Vorig seizoen kon Arne Slot beschikken over Cyriel Dessers en Bryan Linssen in de punt van de aanval, nu is Danilo de enige optie. Volgens de voormalig oefenmeester gaat de van Ajax overgekomen aanvaller dat gat niet opvullen.

"Hij kan het niet alleen. Je bent als spits afhankelijk van de ballen die je krijgt, maar je moet zelf ook wat kunnen. Ik zie het niet", aldus Jacobs, die helemaal kritisch is op Jahanbakhsh. Hij kwam tegen Lyon als invaller binnen de lijnen. "Ik vraag me af wat de doelstelling is als je hem laat spelen. Dan kun je beter iemand van Varkenoord mee laten doen. We moeten gaan oppassen om met Jahanbakhsh verder te gaan. De mensen worden daar niet vrolijk van. Hij is een geweldige speler geweest, maar hij kan niet meer."

Jahanbakhsh maakte in het verleden furore bij NEC en AZ, waarna hij de stap maakte naar Brighton & Hove Albion. Daar wist hij nooit onomstreden te worden en ook bij Feyenoord speelde hij afgelopen jaar niet wekelijks. In de laatste fase van het seizoen kreeg Reiss Nelson de voorkeur. Volgens Jacobs kunnen de Rotterdammers hem beter van de hand doen. "Hij moet Excelsior op Woudestein gaan helpen. Of bij NAC Breda of NEC, maar Jahanbakhsh is op dit moment geen speler voor Feyenoord."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Reurtje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Rob Jacobs is ook niet van het gewenste niveau.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Deze jongen is gewoon niet van het gewenste niveau.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen